Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Lecţia de alimentaţie

Grupul Şcoar de Transporturi din Ploieşti a lansat, în urmă cu trei ani, proiectul Trăieşte sănătos, mănâncă inteligent, iar anul acesta tema abordată a fost alimentaţia necompatibilă cu sănătatea.

Prin acest proiect se doreşte promovarea unor comportamente adecvate sănătăţii fizice şi psihice a tinerilor, iar elevii din liceul ploieștean respectiv au aflat cum să cumpere alimente de calitate, ce drepturi au în calitate de consumatori, dar şi ce elemente nutritive au alimentele pe care le consumă de obicei.
Astfel, profesorul de chimie le-a explicat că fiecare element din tabelul lui Mendeleev se regăseşte în mâncarea lor şi în corpul uman şi le menţine sănătatea. „Încercăm să-i facem pe elevi să conştientizeze importanţa alimentaţiei corecte şi mai ales să privească cu mare atenţie eticheta produselor înainte de a le cumpăra. Le-am arătat lista cu e-urile care nu fac rău, dar şi pe aceea cu elementele dăunătoare organismului. Este bine ca ei să mănânce în cunoştinţă de cauză”, a declarat coordonatorul proiectului, profesorul Angela Cârlan.

Reacția elevilor
Elevii au dovedit că ştiu măcar teoretic ce trebuie să mănânce pentru a-şi menţine sănătatea, dar au recunoscut că nu se uită pe ambalaj la ceea ce conţine produsul respectiv, ci doar la termenul de valabilitate.
La evenimentul care a avut loc săptămâna trecută a participat şi un comisar de la Oficiul pentru
Protecţia Consumatorului Prahova, care le-a explicat elevilor că este foarte important să ia atitudine în faţa comerţului înşelător, că trebuie
să ştie că pot înapoia un produs cumpărat în urma vizionării unei reclame mincinoase sau că se pot răzgândi chiar dacă au semnat un contract. R. E.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co