Actualitate

Laboratorul de radiologie din Breaza este protejat cu folie de plumb!

IMG_3754Laboratorul de Radiologie din cadrul Spitalului de Boli Pulmonare Breaza a fost, multă vreme, ţinta unor zvonuri negative. Se spunea despre acesta că nu are aparatura necesară analizelor specifice, că nu are autorizaţie de funcţionare sau, mai grav, că nu deţine o protecţie structurală împotriva iradierii.
Un cetăţean din oraşul Breaza a trimis o cerere, în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, prin care dorea să afle care sunt laboratoarele de radiologie din judeţul Prahova ce nu îndeplinesc condiţiile necesare impuse de lege pentru a funcţiona. La sfârşitul lunii septembrie, mai precis pe 30, cetăţeanul în cauză primea următorul răspuns: „Laboratoarele de radiologie care nu îndeplinesc condiţiile necesare în vederea (re)autorizării sanitare sunt cele din cadrul: Spitalului Urlaţi; Spitalului de Boli Pulmonare Breaza, SCM Policlinica cu plată Ploieşti. Motivele sunt variate, mergând de la neasigurarea protecţiei structurale (ca în cazul Spitalului Breaza) până la deficienţe igienico-sanitare (spaţii neigienizate, deficienţe de asigurare a radioprotecţiei, lipsă personal de specialitate) în cazul celorlalte unităţi menţionate.”
Pe baza acestor afirmaţii, s-a purtat o discuţie cu managerul Spitalului de Boli Pulmonare Breaza, Elena Marinescu. În ciuda afirmaţiilor celor de la DSP, privind neasigurarea protecţiei structurale a laboratorului de radiologie, managerul Elena Marinescu s-a prevalat de autorizaţia de utilizare primită de la Comisia Naţională de Control al Activităţilor Nucleare (CNCAN) cu data de 22.12.2008. În acelaşi timp, a prezentat şi actele din care reiese faptul că pe 07.07.2009, laboratorul de radiologie a fost protejat cu folie de plumb. Totodată, managerul Elena Marinescu a precizat faptul că uşa laboratorului era plumbuită cu mult timp înainte, acest aspect fiind semnificativ pentru primirea autorizaţiei CNCAN. Fotografiile ce prezintă laboratorul sunt relevante şi în ceea ce priveşte aparatura de specialitate, care este nouă, iar parametrii radiaţiilor sunt normali, aşa cum afirmă managerul Elena Mariînescu.
Cineva, la DSP Prahova, nu şi-a făcut temele aşa cum trebuie, riscând inducerea în eroare a cetăţenilor. (I.L.)

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co