Turism

La stat sau la particular

tabere-pe-timp-de-vara-2A început vacanţa, iar mulţi părinţi au de gând să le ofere micuţilor cât mai multe oportunităţi de a se distra şi de a trăi o aventură. Taberele de vară sunt cea mai bună variantă, deoarece copiii petrec mult timp în aer liber şi învaţă să socializeze.

Oferta pe Valea Prahovei este bogată însă părinţii trebuie să aleagă între stat şi particulari. În staţiunile montane mai există tabere şcolare de stat numai în Sinaia şi Buşteni. În prima locaţie, pe vremuri se găseau libere sute de locuri, însă acum pot fi ocupate numai 25. La Buşteni, oferta este ceva mai generoasă, fiind disponibile 118 locuri. Taberele sunt pregătite să-i întâmpine pe oaspeţii din toate colţurile ţării, însă până în acest moment nu a sosit nicio serie de copii. Preţurile sunt mici şi se pune accentul pe alimentaţia sănătoasă a micuţilor. „Avem oferte pentru şase zile, la un tarif de 59 de lei, ce include cazarea şi trei mese pe zi foarte consistenţe. Toţi copiii care au venit la noi au rămas impresionaţi, dovada fiind caietul de impresii care este plin. La noi, elevii sunt în siguranţă din punct de vedere alimentar. Facem aprovizionarea de două ori pe săptămână cu produse lactate, carne, toate fiind de calitate. În plus, facem focuri de tabără, petreceri şi vizite la obiectivele din zonă”, a precizat angajatul taberei din Buşteni, Ion Duţu.

Alții merg la particular…
Şi particularii vin cu o ofertă tentantă pentru acest sezon. Preţul este ceva mai mare, însă activităţile sunt diversificate şi menite să-l facă pe copil să câştige încredere în sine. Aici, învaţă să se descurce singur în anumite situaţii şi să-i respecte pe ceilalţi colegi, iar totul se desfăşoară sub atenta supraveghere a instructorilor profesionişti. Preţul unei tabere particulare poate ajunge până la 1200 lei pentru o serie de 7 nopţi. În preţ, în afara activităţilor în aer liber, sunt incluse cazarea, cele trei mese pe zi şi suplimentele nutritive. „Oferta noastră este diversificată, deoarece oferim tiroliană, echitaţie, plimbări cu ATV-ul pe munte, drumeţii, învăţăm copiii să facă noduri de alpinism, să se caţere, participă la diverse jocuri de cabană. Preţurile sunt reduse cu 20% faţă de anul trecut, iar părinţii sunt foarte mulţumiţi”, a declarat organizatorul de tabere particulare, George Cotinghiu. Taberele reprezintă ocazii deosebite pentru copii de a se cunoaşte şi de a învăţa. Aici, prieteniile se dezvoltă mult mai uşor şi micuţii ajung să se cunoască foarte bine. Mulţi preferă să vină la munte, deoarece au parte de activităţi incitante, iar programul se desfăşoară într-un cadru natural deosebit. Mai rămâne, însă, o singură întrebare. Unde vă trimiteţi copilul? La stat, sau la particular?Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co