Actualitate

Jocul declaraţiilor în Poliţia Câmpina

IMG_4716Doi copii din Poiana Câmpina au fost la un pas de a fi accidentați, din cauza unui şofer beat. Chiar şi după ridicarea permisului, acesta a fost văzut conducându-şi maşina şi polițiștii au pus reclamantul să identifice martorii și să vină cu ei de mână la secție. Asta s-a și întâmplat, dar acestora nu le-a fost luată declarație. În schimb, oamenii legii dau asigurări că șoferul nu scapă de dosar penal.

Daniela Alexe locuieşte în Poiana Câmpina şi este mama a şapte copii. Pe 19 martie anul în curs, doi dintre aceștia, Ionuţ în vârstă de 11 ani şi Carlo, în vârstă de 15 ani, au fost la un pas să fie călcaţi de un autoturism, condus de un şofer aflat în stare de ebrietate. În timp ce mergeau spre o grădină aflată în spatele stadionului din comuna Poiana Câmpina, au văzut cum un autoturism venea spre ei, deplasându-se haotic. Carlo Alexe povesteşte, încă îngrozit, experienţa trăită: „Noi mergeam pe trotuar, spre grădină  şi ne pregăteam să traversăm, când am văzut cum venea din faţa noastră o maşină, care mergea în zig-zag. L-am tras pe fratele meu în ultima clipă şi am căzut amândoi pe trotuar. Fratele meu s-a speriat tare. Şi eu! Praf ne făcea! Şoferul a oprit puţin, că eu cred că nu mai putea să bage în viteză, dar nu s-a dat jos ca să ne întrebe dacă suntem bine”.  „Mergeam pe acolo, pe trotuar, şi am văzut că venea o maşină din faţa noastră şi i-am arătat fratelui meu că mergea din bordură în bordură. A intrat în bordură, hârşâind maşina, a izbit-o, iar fratele meu m-a tras repede şi-am picat amândoi şi ne-am speriat. Dacă nu era bordura, ne strivea pe amândoi în gard”, a povestit Ionuț. Ajunşi acasă speriaţi, copiii au povestit părinţilor ce li s-a întâmplat. Urmarea acestei nefericite întâmplări a fost una firească: mama celor doi a făcut o reclamaţie la Poliţia Câmpina, împotriva şoferului pe care îl cunoştea, fiind, cândva, vecini de bloc. Dana Alexe s-a adresat și redacţiei ziarului „Valea Prahovei”. Supărată, dar şi înfricoşată de gândul că un şofer inconştient putea lua viaţa copiilor săi, a urmărit desfăşurarea anchetei.

Reclamant sau detectiv?
Polițiștii l-au verificat pe şoferul în cauză cu etilotestul și au constatat că avea o alcoolemie de 1,27 mg/l în aerul expirat, prelevând şi probe biologice pentru a-i determina alcoolemia la sânge, după cum ne-a declarat agentul Sorin Geantă. Bineînţeles, șoferului i s-a ridicat permisul de conducere, chiar în ziua în care se întâmplase necazul. Dar, la câteva zile, Dana Alexe află de la alte persoane că individul în cauză continuă să conducă şi îl anunţă pe agentul Geantă. Femeia susține că omul legii i-a spus că nu poate să stea cu ochii pe respectivul, dar să-i găsească ea pe cei care l-au văzut, ca să le poată fi luate declaraţii. Mai mult, Daniela Alexe îl informează de acest lucru şi pe şeful Poliţiei Câmpina, comisar-șef Romeo Văsii, care îi recomandă acelaşi lucru. Femeia a considerat că este trimisă să facă treaba poliţiştilor, dar a dat curs solicitării. Ştia despre şoferul în cauză că este „client” vechi, în ceea ce priveşte obiceiurile sale neortodoxe la volanul maşinii şi mai considera că este ţinut „în braţe” de către poliţie, dat fiind statutul tatălui său, acela de fost ofiţer în cadrul Şcolii de Poliţie.

Amenințări și declaraţii fără citaţii
În ceea ce privește martorii pe care trebuia să-i aducă la poliţie, Daniela Alexe a reuşit să-i găsească pe Puiu Liţă şi Constantin Puşcaşu, pe care, în prezența presei, i-a lăsat la uşa biroului agentului. Dar, acestora nu li s-au luat declaraţii, pe motiv că trebuie să le trimită, mai întâi, citaţii. În schimb, necitaţi şi nesiliţi de nimeni, oamenii au spus ziariștilor ce știau. Cea mai relevantă declarație este cea a lui Constantin Puşcaşu, conform căreia, pe 19 martie, bărbatul a băut o sticlă de votcă, împreună cu şoferul în cauză, lângă maşina acestuia, în gara din Câmpina, încercând chiar, fără succes, să-l oprească să se urce în maşină. Acelaşi martor declară că, în ziua de 5 aprilie, l-a văzut pe şoferul care avea, deja, permisul ridicat de poliţie, conducându-și nestingherit BMW-ul.
Ulterior, șeful Poliţiei Câmpina, i-a informat telefonic pe reporterii ziarului „Valea Prahovei”, că pe 2 aprilie şoferul în cauză şi-a vândut maşina. Rămâne de văzut dacă acest lucru anulează ideea, implicit declaraţia lui Constantin Puşcaşu, că respectiva persoană s-ar mai fi putut urca, ulterior, la volanul bolidului.
Pe de altă parte, povestea a continuat și cu alt fel de „informații”. Şoferul cu pricina, în loc să încerce să stea în banca lui, a făcut rost de numărul de telefon al Danielei Alexe, aducându-i ameninţări. Acum, femeia se străduieşte să înţeleagă procedurile poliţiştilor, despre care ar prefera să creadă că sunt greoaie. Nicidecum că se tărăgănează lucrurile nejustificat… Cât despre agentul rutier Sorin Geantă, mama celor doi copii a căror viaţă a fost pusă în pericol, vrea să creadă că acesta ştie ce spune, când afirmă că, până la urmă, i se va întocmi dosar penal șoferului cu pricina. “Li se vor lua declarații celor două persoane”, a concluzionat și șeful Poliției Câmpina, comisar-șef Romeo Văsii. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co