Actualitate

Jucătorii autohtoni de golf sunt atraşi de Bulgaria

jucatorii-de-golf-atrasi-de-bulgaria-1Golful nu mai este o afacere profitabilă, deoarece tot mai mulţi jucători îşi îndreaptă atenţia către terenurile din străinătate. O spun cei care au investit în domeniu, iar acum s-au trezit că nu au o afacere așa cum și-au dorit.

La Breaza se află singurul teren privat din România. Din păcate, la noi sunt aproximativ 500 de jucători, faţă de alte ţări vecine, care au mii de pasionaţi ai acestui sport. Cunoscătorii spun că jucătorii nu au prea multe opţiuni în România pentru a juca golf. Mai mult decât atât, numai cei bogaţi îşi permit o vacanţă la golf, la o unitate de cazare de lux. Cei cu venituri medii nu se pot apropia de preţurile practicate, deoarece hotelurile sunt de cinci stele, iar tarifele pe măsură. „La noi, golful este folosit mai mult în scopuri publicitare, sau pentru protocoale care sunt foarte mari şi nu se pot face bani dintr-un teren de golf. În România, avem nevoie, nu de mai multe terenuri, ci de unul singur şi foarte bine făcut. Pentru asta va fi nevoie de investitori străini. Mai sunt necesare cele pentru exerciţii. Federaţia Română de Golf a făcut multe demersuri la Ministerul Apărării, deoarece dânşii au foarte multe terenuri care au ajuns o ruină. Românii merg să joace golf în stăinătate, în special la bulgari, pentru că dânşii dispun de multe terenuri care sunt foarte bine construite, datorită investitorilor cu mulţi bani şi a fondurilor europene”, a precizat preşedintele Federaţiei Române de Golf, Daniela Asanache.

Prețuri mai bune la vecini
Golful ar trebui să fie un sport de familie, pentru toate vârstele. Bulgarii ne-au depăşit şi la acest capitol. Ei au 13 terenuri de championship şi multe altele pentru amatori. Acesta este şi motivul pentru care mulţi români preferă să meargă în ţara vecină pentru a practica acest sport. Cu maxim 400 de euro, turiştii sunt cazaţi două zile la un hotel de cinci stele şi au incluse în pachet zece ore de golf. În România, o vacanţă pentru iniţierea în tainele golfului, depăşeşte 800 de euro. Şi echipamentul pentru golf este destul de costisitor, el ajungând la 1.000 de lei pentru amatori. În ceea ce priveşte lecţiile, o oră costă şi 100 de lei, iar un începător are nevoie pentru a reuşi să lovească aşa cum trebuie, de șase sau șapte ore de iniţiere pe teren.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co