Actualitate

Investiţii nerealizate pe DN1

investitii-impotmolite-3Proiectul destinat siguranţei pietonilor şi a îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie de pe DN1  s-a împotmolit, încă o dată, în zona stațiunii Sinaia.

Planul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale prevede realizarea a trei pasarele pentru pietoni, în zona Mefin, la Colegiul Mihail Cantacuzino şi la halta din staţiune. Numai că, acestea trebuia date în folosinţă încă din 2003, iar investiţia nu a fost finalizată. Anul trecut, după zeci de sesizări scrise înaintate de reprezentanţii administraţiei locale, firma desemnată să realizeze construcţiile s-a apucat de treabă, însă lucrările au stagnat. Atât în faţa liceului, cât și la haltă, pasarelele sunt nefinalizate.  Între timp, zeci de accidente se produc, din cauza neatenţiei pietonilor, sau a vitezei excesive a autovehiculelor.
„În primul rând, aceste zebre sunt ilegale, deoarece DN1 nu poate fi traversat de pietoni. Noi tot aşteptăm ridicarea pasarelelor, însă, cred că din cauza banilor au stagnat lucrările. Zona este foarte periculoasă. Acum doi ani, un vecin de-al meu şi-a pierdut viaţa pe trecerea de la Mefin”, a povestit Ion Mantea.

Localnicii nu mai au răbdare
Sinăienii fac apel la autorităţile responsabile, pentru a construi cât mai repede pasarelele. Traversează DN1 cu frică, prin locurile marcate, deoarece de multe ori, şoferii îi observă în ultimul moment. Oamenii povestesc despre aventura pe care o trăiesc atunci când păşesc pe trecerile de pietoni de la ieşirea din staţiunea Sinaia. „Odată, era cât pe ce să mă lovească o maşină. Am traversat pe trecerea de la Mefin, iar autoturismul venea pe banda a doua. Avea viteză foarte mare şi când mi-am dat seama că nu încetineşte, m-am oprit pe mijlocul trecerii, pentru că altfel mă lua pe capotă. Sunt foarte necesare aceste pasarele, deoarece s-ar micşora numărul accidentelor, însă, nu se mai interesează nimeni de ele”, a spus Iona Neacşu.
Proiectul pasarelelor face parte din Programul de Modernizare a drumurilor naţionale şi a luat naştere în 2000. Are ca scop securizarea pietonală şi fluidizarea traficului pe cel mai circulat tronson din România – DN1. Numai că, s-a împotmolit de fiecare dată.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co