Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Integrala lucrărilor de Richard Strauss, la Filarmonica Ploiesti

Poemul Simfonic „Don Quixote” op. 35 de Richard Strauss, în interpretarea soliştilor Georgiana Frîncu – violă şi Filip Papa – violoncel, va răsuna, joi, 21 iunie, în sala “Ion Baciu” a Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, de la ora 19.00.

În cadrul Concertului Simfonic din ciclul „Integrala lucrărilor de Richard Strauss” publicul va mai putea asculta şi Suita Simfonică „Uman” de Vasile Marian. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla maestrul Radu Postăvaru.

Programul serii va fi deschis de Suita Simfonică „Uman” de Vasile Marian, lucrare urmată de Poemul Simfonic „Don Quixote” op. 35 de Richard Strauss. Acesta din urmă a fost compus în anul 1897, la München, iar prima audiţie a avut loc cu Orchestre de Gürzenich, la Collogne, în 8 martie 1898, cu Friedrich Grützmacher – solo de violoncel şi Franz Wüllner – la pupitrul dirijoral.

Este bazat pe capodopera literară a lui Miguel de Cervantes, “El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha”, publicat în anul 1605 şi tradus astăzi în numeroase limbi.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Filarmonicii, Agentia Teatrală și on-line pe www.filarmonicaploiesti.eu la preţuri de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar şi 5 lei – elev şi student.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co