Actualitate

Închisoare de vânzare

A fost, odată, una dintre cele mai importante închisori din ţară, iar acum stă să se dărâme. Este vorba despre Penitenciarul Doftana, care va fi scoasă la vânzare de autoritățile locale.

Zidurile înfiorătoare de altădată, sunt sub amprenta unor vremuri grele. Construcţie încă impunătoare, fosta închisoare, actualmente Penitenciarul Doftana, este apărată de curioşi cu un lacăt ce atârnă greu pe porţile principale. În fiecare an se degradează tot mai mult şi nimeni nu i-a găsit încă o întrebuinţare convenabilă. Administraţia locală a comunei Telega a făcut demersuri pentru a trece întreaga suprafaţă a închisorii în domeniul privat, urmând să fie scoasă la vânzare. „Am trecut din domeniul public în domeniul privat suprafaţa de 11 hectare şi muzeul Doftana. Se pare că există o societate comercială interesată să facă aici un spital pentru boli cancerigene. Este singura cerere şi am făcut deja principalii paşi”, a declarat primarul comunei Telega, Ilie Gheorghe.

Pregătiri pentru evaluare
În momentul de faţă, Primăria Telega este în discuţii cu Direcţia Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Prahova pentru recomandarea unui evaluator, în vederea stabilirii unui preţ. „Ofertantul este din Braşov. Dacă ne reuşeşte această pasienţă, să sperăm că Telega o va lua pe un drum mai bun pentru investiţii şi pentru rezolvarea problemelor localităţii”, a mai spus primarul Ilie Gheorghe.
După stabilirea preţului, închisoarea Doftana va fi scoasă la licitaţie şi sub preţul de evaluare nu se va da această locaţie, al cărei renume datează din perioada comunistă, ca urmare a detenției executate în instituția respectivă de fostul președinte Nicolae Ceaușescu. D. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co