Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Şcoala mămicilor, la Ploieşti

La Ploieşti a luat fiinţă, săptămâna trecută, primul centru pilot în care mămicile din Prahova pot obţine consultaţie psihologică gratuită în timpul sarcinii sau după aceasta.

Este vorba despre un centru realizat în cadrul proiectului pilot Şcoala Mamelor, creat din fonduri europene. De asemenea, pentru a veni în sprijinul mamelor, se vor organiza dezbateri cu experţi în drepturile femeilor, sănătate, legislaţie, formare profesională şi antreprenoriat. “Să încercăm să facem astfel încât să găsim un echilibru, între a fi mamă, a avea o profesie și între a balansa aceste lucruri cu propriile noastre dorințe”, li s-a explicat participantelor.
“Prin acest proiect încercăm să le oferim consiliere de mai multe tipuri: consiliere psihologică, juridică, psihiatrică și vocațională. Grupul nostru țintă îl constituie mamele aflate în situații de dificultate, iar prin asta înțelegem că au acasă copii cu diverse dizabilități sau au născut de curând și trec prin psihoza postpartum…, sunt femei care în familie sunt bătute sau care nu au un adăpost…, practic, să ajutăm toate mamele care trec prin situaţii deosebite. Cu ajutorul psihologilor, ele vor putea să găsească în propriile forţe soluţiile la problemele lor pe termen lung”, a explicat psihologul din cadrul Fundaţiei Estuar Liliana Urzeală.

Asistență multiplă
“Am mai fost la această fundație de două ori. Am probleme deosebite și am mare încredere. Pentru mine, este mană cerească această fundație. Fără ajutorul primit, practic nu aș fi putut trece peste probleme”, a spus una dintre femeile participante la acțiunea de săptămâna trecută.
De asemenea, mamele care vor trece pragul acestui centru vor beneficia şi de cursuri de formare profesională. Acestea se realizează pentru a da o nouă şansă femeilor care vor să facă un pas înainte. Din vară, acestea vor putea folosi şi
Telefonul Mamelor, un număr scurt unic la nivel national, gratuit, la care pot suna șapte zile din șapte, 12 ore pe zi, și vor primi răspunsuri din partea unui specialist, în toate domeniile de interes.
Proiectul va dezvolta trei centre de asistenţă şi consiliere atât la Ploieşti – aflat pe strada Ştrandului, numărul 3- cât şi în orașele Bucuresti şi Cluj. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co