Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Incep lucrările de restaurare a Crucii Caraiman

Antreprenorii care vor efectua lucrările de restaurare a monumentului Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial au început operațiunea de transportare a materialelor necesare organizării de șantier pe Vârful Caraiman.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, intervențiile aeriene sunt executate cu elicoptere civile utilitare și vor fi executate ori de câte ori situația o va impune, iar vremea o va permite. Primele lucrări pentru organizarea de șantier au început pe data 15 iunie, iar antreprenorul lucrării este o asociere formată din două firme de profil.

Asocierea de firme a câștigat licitația pentru lucrările de restaurare, reabilitare și conservare a Crucii Caraiman și de amenajare a spațiului expozițional din cadrul acesteia, în cadrul procedurii de achiziție derulată prin intermediul platformei SEAP în perioada decembrie 2017 – mai 2018. Valoarea contractului este de 13.750.923,13 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 36 de luni.

Ministerul Apărării Naționale este administratorul legal al Crucii Eroilor de pe Caraiman, desfășurând activitățile legate de implementarea proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional, data estimată pentru finalizarea tuturor lucrărilor fiind sfârșitul anului 2020.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co