Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Un nou atac de urs la Busteni, in mai putin de 24 de ore de la precedentul incident

Riscul ca turiștii aflați în vacanță pe Valea Prahovei să fie atacați de urși pare că devine din ce în ce mai serios!

Și asta, după ce, în mai puțin de 24 de ore, în zona stațiunii Bușteni s-au înregistrat două cazuri în care oamenii sunt atacați de acest mamifer fioros.

Astfel, la numai câteva ore de la incidentul în care mai mulți turiști au fost alergați de un urs la Gura Diham, un altul a fost mușcat de acest mamifer, la Bușteni.

În primul caz, un grup de cinci turiști aflați în Masivul Buceți a fost fugărit de un urs, între Vârful Omu și Gura Diham. Aceștia, aveau vârste cuprinse între 15 și 25 de ani și au fost nevoiți să își abandoneze bagajele și să fugă. Din fericire, au scăpat și nu au fost răniți.

Ulterior, au revenit pe traseu, însoțiți de jandarmi, găsindu-și bagajele sfâșiate.

Altfel au stat lucrurile pentru un bărbat în vârstă de 28 de ani, care, în această dimineață, se afla pe Valea Cerbului din Bușteni, când a fost atacat de un urs, care l-a mușcat de mână. Din fericire, tânărul a reușit să scape doar cu o sperietură zdravănă, fiind transportat cu ambulanța la Centrul de Primiri Urgențe din Sinaia.

Nu se cunosc încă împrejurările în care bărbatul a fost atacat, însă autoritățile atrag din nou atenția turiștilor asupra pericolului pe care îl reprezintă aceste animale.

Turiștii și localnicii sunt sfătuiți să evite deplasările pe traseele montane, dacă nu se află în grupuri mari, să nu hrănească sau să se fotografieze cu urșii, care în orice moment își pot schimba comportamentul, devenind extrem de agresivi.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co