Actualitate

În şcolile prahovene vor fi tot mai puţini profesori

bujorOrdonanţa reducerii numărului de cadre agită spiritele între ministru şi sindicalişti.

Ministrul educaţiei şi reprezentanţii federațiilor sindicale reprezentative din învățământ s-au întâlnit pentru a discuta pe marginea propunerilor în vederea aplicării Ordonanţei referitoare la reducerea numărului de angajaţi în acest sector. Legalitatea acestei Ordonanţe, însă, a fost contestată. „Este vizată reducerea numărului de posturi în învăţământ. La nivel naţional este vorba de 15.000, toată lumea ştie, iar la nivelul judeţului Prahova, iniţial, din Ordonanţă rezultă că este vorba de 306 posturi reduse, dar apoi s-a primit o notă de la Minister în care se menţionează că trebuie să reducem 356 de posturi. Ultima reducere a acestor posturi s-a cerut a fi de 586”, a spus liderul sindical al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Dan Ioan Bujor.
Reducerea posturilor se va face în primul rând prin comasarea claselor, crescând numărul de elevi într-o clasă. De asemenea, profesorii care aveau normă de 16 ore vor avea 18 ore, iar directorii care, pe lângă activitatea managerială, aveau şi activitate de predare, sunt nevoiţi să ia cel puţin jumătate de normă.  „Unele şcoli care au acum statut de şcoli cu personalitate juridică, deja vor dispărea. În Câmpina, de exemplu, sunt doar două astfel de instituţii: Şcoala nr. 7 şi Şcoala nr. 1. Celelalte urmează să devină şcoli fără director, şcoli arondate altor unităţi de învăţământ”, a mai spus Dan Ioan Bujor.
Actuala situaţie din învăţământ este una incertă, motiv pentru care, va avea loc o teleconferinţă, în funcţie de reacţia sindicatelor.Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co