Actualitate

Investiţie de 5 milioane de euro!

investitie-energeticÎn cel mult două luni ar putea sosi de la Guvern banii necesari realizării unui campus la Grupul Şcolar Industrial Energetic din Câmpina.

Poate că anul 2010 va fi mai bun din punct de vedere financiar, din punct de vedere al fondurilor alocate de Guvern, pentru finalizarea unui proiect destul de ambiţios: construirea unui campus preuniversitar la Grupul Şcolar Industrial Energetic, din Câmpina. Directorul unităţii de învăţământ, Stan Sârbu este conştient de faptul că se lucrează încet, motivul fiind lipsa banilor, dar speră că noul Guvern nu va uita de proiectul în care a fost prins şi Liceul Energetic.
„În condiţiile economice ale ţării, situaţia nu este cea mai bună. Lucrările începute la campusul şcolar vor continua. Este o investiţie pentru consolidarea unui corp de clădire, nu prea mare, dar importantă pentru activitatea pe care ne-o propunem”, a declarat directorul Grupului Şcolar Industrial Energetic, Stan Sârbu.
Lucrarea, în valoare de cinci milioane de euro, constă în ridicarea de noi clădiri şi reabilitarea celor deja existente. Una dintre clădirile vechi este în plin proces de consolidare. Conducerea Liceului Energetic speră ca în cel mult două luni să vină bani de la Guvern, pentru ca firma constructoare să se poată apuca de lucru.
„Campusul, aşa cum este el proiectat, va cuprinde un ansamblu de clădiri noi, iar alături de acestea, cele vechi vor trebui consolidate. Investiţia va ajunge la cinci milioane de euro, numai că perioada actuală nu este una favorabilă pentru o lucrare de asemenea anvergură”, a spus directorul Grupului Şcolar Industrial Energetic, Stan Sârbu.
Este bine ştiut faptul că astfel de campusuri preuniversitare sunt mai mult decât binevenite. În acest fel şi elevii din alte părţi ale judeţului ar putea beneficia de programa şcolară din Liceul Energetic, fără să mai fie nevoie să facă naveta. Stan Sârbu speră ca proiectul ce se va realiza la Câmpina să fie un exemplu şi pentru alte unităţi de învăţământ din ţară.Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co