Invatamant

În aşteptarea Codului Unic

Vin zile de foc pentru profesorii prahoveni.
Plata salariilor ar putea fi întârziată dacă nu este urgentată procedura de obţinere a codului unic de identificare în baza căruia pot funcţiona ca ordonatori de credite, putând desfăşura şi activităţi financiare.
Doar 120 de unităţi de învăţământ, din cele 245 care trebuie sa obţină codul unic de identificare, au depus actele necesare la Fisc. “În sistemul de învăţământ prahovean, salariile se acordă între 5 şi 15 ale lunii. Deci ele vor fi cu toate înregistrate la 30 septembrie, ca să se poată derula salariile cadrelor didactice în prima decadă a lunii următoare”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Gheorghe Borovină.
Problema a apărut după ce s-au desfiinţat vechile centre bugetare. “Este o problemă de organizare. Contabilii au fost redistribuţi pe unităţile de învăţământ cu personalitate juridică, în functie de numărul de elevi.
Există situaţii când un contabil se ocupă de două sau trei unităţi de învăţământ”, a mai adăugat Gheorghe Borovină. M. B.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co