Imobiliare Valea Prahovei
Editorial

Iar am dreptul să votez!

Iar trebuie să aleg pe careva? Iar trebuie să mă duc să votez? Zău, că m-aş duce s-o fac şi pe asta, dacă aş avea de unde alege. Nu am nici măcar, „jumătăţi de măsură”. (Doamne fereşte, nu e nici o aluzie la Boc!). Pur şi simplu nu mai am chef. Daţi-mi un singur motiv pentru care m-aş duce.

De ce l-aş alege pe Băsescu?
Omul ăsta, pare să-şi fi aranjat tot neamu’: case, bani, maşini, funcţii prin Parlamentul European. Şi nu-l aleg pentru că m-ar fi influenţat vreun analist politic. Am şi eu ochi şi urechi să-l văd şi să-l aud ce vorbeşte, cum şi ce face, dar mai ales, mă duce propria-mi judecată şi să spun: gata, ajunge cât ne-a aburit! Când ne-a vizitat al doilea om, ca importanţă, din lume, Joe Biden, vicepreşedintele american, am simţit că intru în pământ, de ruşine. M-am simţit ca atunci când ştii că vine cineva în vizită şi te găseşte cu mâncarea neterminată şi casa nearanjată. Indiferent pentru ce şi pentru cine a venit, a găsit un ghiveci guvernamental. A găsit o ţară în haos, cu nu-ştiu-câte guverne şi orgolii nesatisfăcute. Nu înţeleg de ce se înghesuie unii să se fotografieze cu Băsescu, să-l atingă, să li se adreseze. Nu pot să mă duc, să-mi exercit dreptul de vot, doar pentru că o persoană e simpatică, aşa-zis populară sau mai scapă o vorbă neaoşă, de haz. Toţi pot fi simpatici, cu simţul umorului, pentru că au interes. Eu vreau un Preşedinte Al Ţării, care să mă reprezinte pe mine, ca un cetăţean român! Să nu-mi fie ruşine de ceea ce spune, de ceea ce face sau cum face. Să mă simt mândră când apare la televizor sau aiurea şi deschide gura să vorbească. Prefer un preşedinte care să fie criticat, bârfit, de exemplu, pentru politica externă pe care o face şi nu pentru că are un frate bănuit că a făcut afaceri cu arme, că şi-a „tras” o casă pe când era primarul capitalei, că i-a asigurat un post fiicei mai mici în Parlamentul European, că fiica mai mare are un apartament de aproape 1 milion de euro, la vârsta când alţii, cu două facultăţi, abia îşi găsesc loc de muncă. Şi câte şi mai câte, de mi-e silă să mi le mai aduc aminte.
Fie la ei, acolo! Băsescu e tăiat de pe lista mea!
De ce l-aş alege pe Geoană?
La prima vedere, băiatu’ ăsta îmi făcuse impresie bună, pe vremea când era Ministru de Externe. Adică, nu prea dădea pe acasă. De când a devenit preşedintele PSD-ului, parcă s-a rupt filmu’. Nu mi-aduc aminte să-l mai fi văzut zâmbind cu sinceritate. E atât de plin de el, că dă pe dinafară, de îi împroaşcă şi pe alţii. Are o alură, o atitudine arogantă, gravă, dar în mod artificial. Se vede, deja, preşedinte. Măi, să fie! Cine l-a urmărit, cât de cât mai atent, cel puţin de când e precampanie şi campanie electorală, nu a putut să nu observe că încearcă să-l imite pe Barack Obama, atât în gesturi (urmăriţi-i mişcările mâinilor) şi atitudine, cât şi în strategia de campanie (subiecte abordate, anumite expresii, cuvinte-cheie). Nu văd nimic venit din suflet, din convingere, din sinceritate. Sau din capul lui. Pentru mine, Geoană arată ca o sticlă cu vin, marcă recunoscută, aspect preţios, dar făcut din pastile efervescente, cu aromă de… Barack Obama. Băieţii ăştia, nici la unghii nu seamănă! Dacă îl votez pe Geoană, e ca şi cum l-aş vota pe Iliescu. Dar mai are Iliescu destulă putere psihico-intelectuală şi fizică, să-l ducă pe Geoană de mână?  Îl aştept până mai creşte şi învaţă să meargă şi să gândească singur! Poate îl înţarcă Iliescu, fără să facă mastită!
De ce l-aş alege pe Crin?
„Floricele pe câmpii, hai să le-adunăm, copii!” Băiatu’ ăsta, chiar dacă nu are tinichele de coadă, vorbeşte mult, fără să spună nimic. Am încercat să-l ascult, să simt că tresare ceva în conştiinţa mea de român, ce trebuie să-şi aleagă preşedintele. Nu reuşeşte decât să mă hipnotizeze cu privirea lui albastră şi ochii prea apropiaţi. Şi mâna moale îmi coboară, căutând cu gingăşie butoanele de pe telecomandă, pentru a schimba canalul.
De ce l-aş alege pe Becali?
Ăsta nu e în stare să conducă o echipă de fotbal, dar o ţară! Despre cultură, ce să mai zic? Cred că nu ştie nici limba lui maternă, adică să vorbească machidoneşte corect. Ce să mai zic de limba română!
De ce l-aş alege pe Vadim?
De când Vadim Tudor a intrat în politică, cred că am pierdut un scriitor de excepţie. Politica, l-a pierdut ca om de cultură. Cred că l-a pierdut şi ca om. L-aţi văzut la televizor, după ce şi-a lansat candidatura? Mă rog, în stilul său original, cu scandal. În aceeaşi perioadă era văzut pe micul ecran, intrând undeva, într-o încăpere, cu ochelarii săi de soare. Ce penibil! Se crede vreun naş, capo di mafia. Se aşează şi zice, de fapt ţipa (citez din memorie): „Iliescu a fost preşedinte, Băsescu a fost preşedinte, Constantinescu a fost preşedinte! Eu de ce să nu fiu?” Cum percepe un cetăţean simplu, ca mine, chestia asta? Vadim vrea şi el să sugă osul, ca ceilalţi! Lasă-ne şi întoarce-te la foia de scris, că vom fi toţi mai câştigaţi!
De ce l-aş alege pe Oprescu?
Nu ştiu cum a reuşit să se descurce când a candidat pentru funcţia de primar al Capitalei. Poate a reuşit pe muşchii lui. Acum, îmi face impresia că e pe post de Joly Joker, pentru a redirecţiona voturile sale către unul dintre candidaţii pentru preşedinţie, care vor ajunge în turul doi de scrutin.  Recunosc totuşi, că m-aş lăsa pe mâna lui, ca medic.
De ce l-aş alege pe Ninel Potârcă?
Nu mă tentaţi! Poate ne vinde la fier vechi. În Suedia! Au ăştia un nivel de trai… Aoleo, mâncaţi-aş, dar dacă ne vinde în Botswana? Ştiţi ce monedă naţională au, nu-i aşa? Mai bine în România, că e tot aia!
Hop şi noi, că-i fără bani! Sau…
Kelemen Hunor, Remus Cernea, Cristian Ovidiu Iane, Constantin Rotaru şi Gheorghe Eduard Manole, vor să fie la conducerea României. Trăim într-o ţară liberă, dar cine sunt băieţii ăştia?
Şi uite aşa, o să stau eu acasă liniştit, când va veni ziua de vot. Pun nişte mici pe grătar şi fac nişte gogoşi. Am ceva bănuţi, să-mi cumpăr ulei şi făină. Nu o să-mi vând votul (pardon), nu o să-mi exercit dreptul de vot, pe uleiul şi făina date din ajutoarele venite de la Uniunea Europeană şi împărţite, taman acu’, în campania prezidenţialelor. Mănânc gogoşile mele, că a le ăstora sunt necrescute şi goale la mijloc. Se dezumflă repede.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co