Editorial

Cu… mintea odihnită

Am aşteptat puţin să scriu acest editorial. Nu că n-aş fi vrut să-l scriu, dar am crezut că poate voi avea alt subiect. Şi chiar am, dar e legat de ceea ce doream să spun într-un mod mai puţin plăcut.
Săptămâna a debutat ca pe Wall Street! S-au certat niţeluş pesedeii cu pedeleii şi… hop! leuţul nostru pricăjit a (re)început să scadă brusc! Păi vă daţi seama ce chestie? Un scandal politic pe scena dalmaţiană a Românichii! Ocazie cu care (sanchi!) investitorii s-au speriat de moarte! Ăsta da basm de adormit copiii! Mai mult, „ca să nu mai rămâie şi anul ăsta repetent”, guvernul lui Boc a… intervenit urgent pe piaţa financiară şi a făcut, aşa, o vrajă, încât leuţul s-a speriat şi tot brusc şi-a revenit din leşin. Măi, să fie! Probabil, noi, ăştia, adică cei care votăm, trebuie să ne minunăm ca ăia de la Băneşti când l-au văzut pe bietul Vlaicu zburând cu ditamai aeroplanul (drăcia dracului!) pe sub nori către Carpaţii seculari. Doar că Vlaicu s-a prăbuşit cam brusc, luând cu el pentru încă vreun deceniu un vis măreţ la vremea aia. Să nu păţească la fel şi actualii guvernanţi. Nu, eu nu le doresc răul, dar aş dori să fie un pic mai bine pentru noi toţi, deşi am început să mă cam îndoiesc de capacităţile actualilor politicieni. Uşor blazaţi, râdeau acum vreo patru luni de candidaţii la Parlamentul European; am râs şi eu, recunosc, dar cred că m-am pripit niţel. Uite cum Jiji, de care a râs toată presa din Românica, a fost felicitat chiar de către preşedintele de şedinţă, pentru că a spus lucrurilor pe nume clar şi… concis! O fi el mai puţin pregătit, o fi el cam „cioben”, dar, iată, are mintea odihnită, mai odihnită decât alţii care dorm de ani buni chiar şi în parlamentul mioritic. Şi a fost în stare să se facă înţeles mai bine decât unii care se laudă cu nu ştiu câte facultăţi şi nu ştiu ce titluri, obţinute cine ştie cum, cam prin mezozoicul târziu. Iar noi, ăştia mulţi, trebuie să ne mândrim că am ajuns ca americanii: când se ceartă guvernanţii, se sperie şi leuşorul. Adică, zice-se, am evoluat!!! Halal evoluţie, când
n-avem nici legi, nici stabilitate, nici politicieni, că, doar, pănă acum Gigi Becali e „cel mai cel”, nici o economie de doamne ajută şi nici un program care să încerce, măcar, să ne scoată din cacaua cu lapte în care tot înotăm de 20 de ani, spre disperarea postumă a bietului Brucan. Numai de n-am mai înota la fel incă pe atât! Dar, lasă, vin alegerile!!!
Dragoş ARSENE

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co