Actualitate

Drept la replica al societatii Hidro Prahova S.A.

Societatea Hidro Prahova S.A., luând act de conținutul reportajului ”Hidro Prahova nu ne lasă să asfaltăm Bobâlna și Calea Doftanei!”, difuzat în programele postului de televiziune Valea Prahovei TV și postat pe site-ul www.vptv.ro în data de 16 mai 2018, face următoarele precizări, în virtutea dreptului la replică.

Cu privire la afirmațiile primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, societatea respinge orice interpretare legată de motivații sau interese politice în gestionarea problemelor semnalate în cadrul reportajului amintit.

Hidro Prahova a anunțat deja că a propus spre finanțare investiții din fonduri europene în 46 de localități aflate în aria de operare (printre care și Câmpina), pe care are tot interesul să le și finalizeze, fără ca apartenența politică a administrațiilor locale să constituie vreodată un criteriu de selecție, eligibilitate sau cel puțin aflat în discuție.

În legătură cu avizele solicitate de Primăria municipiului Câmpina pentru reabilitarea străzilor Calea Doftanei și Bobâlna, Hidro Prahova precizează că nu a fost solicitat decât un singur aviz de principiu și numai pentru strada Calea Doftanei.

Afirmația conform căreia “Hidro Prahova ne-a dat aviz negativ” este inexactă, pentru că, de fapt, societatea a emis avizul de principiu nr. 31/2018 din 3 aprilie 2018, condiționat de finalizarea unor lucrări ce ar fi trebuit să fie executate înainte de începerea reabilitării pentru strada Calea Doftanei, conform prevederilor legale, mai ales că responsabilitatea pentru această investiție aparține Primăriei Câmpina.

Condițiile și restricțiile specifice investiției impuse de avizator, în avizul de principiu condiționat, au vizat finalizarea unor lucrări rămase de executat (pe Calea Doftanei, de la intersecția cu strada B. P. Hasdeu până la intersecția cu strada Ecaterina Teodoroiu) în cadrul proiectului “Reabilitare conductă de aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă în municipiul Câmpina, județul Prahova”, lucrare finanțată de Compania Națională de Investiții și co-finanțată de Primăria Câmpina.

Cu privire la lucrările de “Extindere și reabilitare a rețelei de canalizare menajeră din municipiul Câmpina”, din cadrul proiectului “Fazarea proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”, informăm locuitorii municipiului Câmpina că acestea au constituit o preocupare permanentă în demersurile pe care societatea Hidro Prahova le-a realizat.

În același timp, am răspuns prompt tuturor solicitărilor venite din partea Primăriei municipiului Câmpina în legătură cu derularea acestui proiect, pentru o comunicare eficientă și transparentă.

Totodată, am precizat că societatea Hidro Prahova S.A. se află în prezent în faza de contractare a unui nou antreprenor pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat, după rezilierea unilaterală, de către antreprenorul S.C. Cast S.R.L., a contractului încheiat în 2013. În acest sens, a fost întocmită o nouă documentație de atribuire, ce a fost aprobată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice în data de 16.05.2018 și se află deja pe SEAP. Durata termenului de finalizare pentru întreaga lucrare este de 540 de zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, estimat pentru luna septembrie 2018. Investițiile aferente străzilor Bobâlna și Calea Doftanei vor fi atacate cu prioritate, acestea urmând să fie încheiate în cinci luni de la obținerea autorizației de lucru.

Societatea Hidro Prahova S.A. consideră că interesul public ce trebuie avut în vedere pentru realizarea tuturor acestor obiective se poate concretiza printr-un parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Câmpina, nicidecum cu o interpretare extremă sau tendențioasă a eforturilor pe care societatea noastră le face pentru a concretiza investițiile anunțate.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co