Actualitate

Guvernul ungar vrea să înainteze o propunere de amendare a Constituției

migranti

Guvernul ungar vrea să înainteze o propunere de amendare a Constituției/ sursa foto: www.google.com

Guvernul ungar este hotărât să înainteze către Parlament o propunere de amendament constituțional în urma rezultatelor referendumului cu privire la cotele de migranți impuse de Uniunea Europeană, scrie Mediafax.

Csaba Domotor, secretar de stat în Cabinetul premierului Ungariei a afirmat că Bruxelles-ul nu are nicio intenție de a retrage cotele de migranți stabilite, în condițiile în care ele contravin opiniei oamenilor care locuiesc în Blocul comunitar. Domotor a spus că este în interesul tuturor să existe o Europă puternică care să fie capabilă să îşi protejeze comunităţile, cultura şi interesele.

Reamintim că în urma referendumului din Ungaria, premierul Viktor Orban a declarat că este mândru de faptul că Ungaria este singurul stat din Uniunea Europeană (UE) care și-a exprimat opinia în ceea ce privește problema migrațiilor. Însă, numărul de voturi valide a fost de 3,2 milioane, iar pentru ca referendumul să fi fost declarat valid, ar fi fost nevoie de peste 4,1 milioane de voturi.

În acest sens, Domotor a insitat că politicile UE ar trebui schimbate în condițiile în care “pe baza referendumului de duminică, 98 la sută dintre persoane cred că politicile Bruxellesului privind migraţia trebuie schimbate”.

 

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co