Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Guvernul măreste salariile diminuate din greseala in martie

Executivul dă înapoi banii luaţi bugetarilor, din greşeală, în luna martie!

Guvernul a adoptat, în ultima şedință, o ordonanță de urgență în acest sens, care corectează greşelile de calcul din luna martie, când unele salarii ”mărite„ au fost în realitate mai mici decât cele din luna anterioară.

Textul modifică şi completează Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Ministerul Muncii anunțând că modificările au fost agreate cu reprezentanții sindicatelor.

Astfel, documentul prevede introducerea unor corecții pentru acele categorii de personal ale căror drepturi salariale nete aferente lunii martie sunt mai mici decât cele plătite în luna februarie 2018. Va fi acoperită diferența, iar salariile vor fi actualizate în funcție de evoluția drepturilor salariale individuale stabilite conform legii.

Ordonanţa mai prevede acordarea indemnizației de hrană și pentru personalul din cadrul învățământului superior care a beneficiat de tichete de masă în anul 2017.

Nu în ultimul rând, textul adoptat de Executiv stipulează scoaterea gărzilor din calculul procentului de 30%, parte variabilă din totalul cheltuielilor salariilor de bază. Aceasta, în condițiile în care cuantumul sporurilor pentru întregul personal medico-sanitar, care se va realiza prin aplicarea procentului de 30% asupra salariului de bază, face imposibilă încadrarea în acest procent, întrucât gărzile reprezintă un element obligatoriu în asigurarea continuității asistenței medicale de urgență, însă sporul acordat pentru activitatea desfășurată în linia de gardă este un element variabil de la o lună la alta.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co