Actualitate

Gunoi mai ieftin, dar sortat

De la 1 decembrie 2011, sinăienii vor plăti mai puţin pentru gunoi. Firma care a câştigat licitaţia, SC Grup Salubrizare Urbană SA Bucureşti, vine cu noi tarife.

Preţurile vor scădea simţitor, iar metrul cub de gunoi va avea un preţ stabil în lei, nu în euro, cum era până acum. Astfel, persoanele particulare vor plăti, de la 1 decembrie, 3,47 de lei pentru un metru cub de gunoi, faţă de 1,43 de euro metrul cub, cum era până acum, iar agenţii economici vor achita 52,40 de lei, faţă de 18,15 euro cât era în trecut.
Pentru a beneficia de tarifele scăzute, oamenii trebuie, însă, să înveţe să recicleze gunoiul şi să nu-l mai ducă la tomberoane amestecat. Hârtia, plasticul şi sticla va trebui să fie depuse separat faţă de gunoiul menajer. Firma de salubrizare vine în sprijinul acestui program cu mai multe pubele de reciclabile, în tot oraşul. Toate celelalte tipuri de deşeuri vor fi colectate contra cost, pe bază de comandă. Preţul pentru acestea a scăzut de la 15,5 euro metrul cub, la 47,40 de lei.

Când nu se sortează…
„După 1 decembrie, oamenii va trebui să depună resturile menajere la pubele selectiv. Tarifele sunt valabile pentru deşeurile sortate, nu pentru gunoiul amestecat. Hârtia, plasticul şi sticla vor fi puse în pubelele special amplasate la fiecare rampă de gunoi, altfel firma nu va ridica gunoiul. Deşeurile trebuie să fie reciclate, iar preţul scăzut vine tocmai din sortarea resturilor”, a spus directorul SC Grup Salubrizare Urbană SA Bucureşti, Cecilia Fălcescu.
Firma de salubrizare vine în sprijinul populaţiei cu pubele gratuite pentru gunoiul menajer, la încheierea noilor contracte. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co