Actualitate

Ghiţă Tudor – Recordman la băut ouă de prepeliţă

 Ghiţă Tudor are 51 de ani şi locuieşte în Breaza. Unii dintre noi îl ştiu ca fiind un recordman la băut ouă crude de prepeliţă, într-un timp foarte scurt.

Performanţele sale au la bază o terapie recomandată de un medic, în momentul în care a fost diagnosticat cu hepatită cronică ascunsă, în urmă cu 24 de ani. De atunci, consumă aceste ouă, într-un anume ritm şi cu pauzele aferente între cure. „Într-o lună de zile, consum 120 de ouă. Astfel, iau un ou în prima zi, apoi a doua zi iau două, până ajung la cinci ouă în cea de a cincia zi. Pe urmă, timp de zece zile, iau câte cinci ouă pe zi, după care încep în descreştere, cinci, patru, trei, doi şi un ou, apoi fac pauză o lună de zile. După o perioadă bună de timp, am mers la medic la control şi m-a găsit sănătos tun. Dar eu continui această terapie, cu diverse pauze. Consum ouăle crude, cu albuşurile şi gălbenuşurile întregi, fără să le bat, fără vreun alt amestec”, descrie Ghiţă Tudor, metoda naturistă prin care a scăpat de hepatita cronică ascunsă.
Profitând de „antrenamentul” său în băut ouă de prepeliţă, în anul 2002 s-a hotărât să participe la un concursul Cartea TVRecordurilor, reuşind să bea 100 de ouă. Rechemat la o nouă participare, în ideea că vor exista concurenţi care să încerce săi doboare recordul, a constatat că era singurul înscris. De data aceasta, Ghiţă Tudor a reuşit să-şi bată propriul record, bând, în 40 de secunde, 110 ouă de prepeliţă, împărţite în 10 pahare. „După ce se întâmplă să consum peste o sută de ouă într-o zi, nu mai mănânc nimic până a doua zi, pentru că nu mai simt nevoia. Şi iau pauză, o lună de zile. Câştigând acest record de două ori, am beneficiat de un premiu de două milioane şi jumătate de lei vechi şi încă pe atât, a doua oară. Am reuşit să mai deţin o performanţă în cadrul emisiunii doamnei Bahmuţeanu, pe Kanal D, când am băut în direct 121 de ouă în 39 de secunde, omologându-mi-se şi acest record. De fapt, sunt în Cartea TVRecordurilor cu mai multe recorduri, vreo şase sau şapte. Mi s-au dat premii modice. Am constatat că nu mai există nimeni care să fii făcut aşa ceva, nici din ţară, nici din afara ţării”, povesteşte Ghiţă Tudor despre ineditul performanţelor sale.
Un ou aparte
Un alt fapt pe care Ghiţă Tudor a dorit să-l aducă la cunoştinţa publicului este găsirea unui ou de găină minuscul, în cuibarul găinilor din gospodăria surorii sale din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa. Oul de găină, nu mai mare de trei centimetri, are o formă ciudată, semănând cu un bebeluş înfăşat, părând a avea două părţi lipite, una mai mare şi una mai mică. Aşa ceva nu au văzut de când sunt, nici el şi nici sora s-a, deşi sunt obişnuiţi să crească păsări pe lângă casă.
În ce priveşte performanţele sale de mare băutor de ouă de prepeliţă, Ghiţă Tudor îşi doreşte să poată intra în Guiness Book, lucru mai greu, având în vedere costurile organizării unei astfel de încercări. Dar chiar dacă este mândru de performanţele sale şi de faptul că a reuşit să se însănătoşească prin cura cu ouă de prepeliţă, nu sfătuieşte pe nimeni să încerce acasă, ceea ce face el. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co