Actualitate

Gata cu alba-neagra!

alba-neagra-1De la contravenţie, la infracţiune

Dacă îi vedeţi, cel mai bine este să vă înfrânaţi dorinţa de a câştiga un ban în plus. Este vorba de cei care practică jocul alba-neagra. Nu puţine persoane au fost înşelate de aceştia. Toţi ne dorim să avem în portofel mai multe bancnote, dar asta nu este o metodă prin care să ne mărim veniturile. Mai ales, că acei care practică acest joc clandestin sunt în ilegalitate. Iar municipiul Câmpina nu duce lipsă de asemenea indivizi, care profită de naivitatea unor persoane.
De câteva zile, organizarea de alba-neagra nu mai este socotită contravenţie, este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 4 ani sau cu amendă.
Subcomisar Gabriel Bădiceanu: „În Monitorul Oficial 439 din 26 iunie 2009 a fost publicată ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc. În cuprinsul articolului 23, aliniat 2, litera D, este prevăzută organizarea de jocuri clandestine ale căror rezultate pot fi influenţate prin dexteritatea numitorilor unor mijloace de joc în scopul obţinerii unor venituri, faptă incriminată ca infracţiune, pedeapsa fiind închisoare de la un an la cinci ani sau amendă. În completarea acestei ordonanţe, la sfârşitul lunii iunie 2009, au apărut normele metodologice de aplicare ale aceste ordonanţe, în care, în mod expres, este prevăzut că jocul de noroc alba-neagra se circumscrie în categoria jocurilor clandestine.
Ca atare, Poliţia Municipiului Câmpina, în situaţia întâlnirii cazurilor de joc alba-neagra pe raza municipiului, va întocmi acte de constatare pentru persoanele care practică acest joc.”
Dacă, până acum, cei care practică acest joc nu au avut reţineri, poate,
de-acum încolo, se vor gândi mai bine. Că nu se ştie niciodată! Dacă vor avea noroc o dată să nu fie prinşi, să nu se gândească că a doua oară acest lucru nu va fi posibil. Andreea ŞTEFAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co