Actualitate

Trăiri spirituale ale jandarmilor montani

HPIM0535Două evenimente religioase au fost sărbătorite de către jandarmii montani din Sinaia: sfinţirea troiţei de la intrarea Centrului Montan cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului şi hramul bisericii Centrului cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Martiri Brâncoveni.
În data de 14.08.2009, jandarmii Centrului Montan Sinaia, au participat la oficierea sfinţirii troiţei de la intrarea în unitate, de către preotul militar Tănase Benone. Troiţa a fost amplasată în anul 2007, însă, ca urmare a modernizării spaţiului, prin realizarea bustului Regelui Carol I şi restaurarea troiţei, a fost necesară o slujbă de sfinţire, iar prilejul cel mai bun a fost de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Totodată, cu ocazia zilei Sfinţilor Martiri Brâncoveni, s-a sărbătorit în data de 16 august, Hramul Bisericii Centrului Montan al Jandarmeriei Române din Sinaia. La slujba religioasă oficiată de preotul militar Tănase Benone, au participat cadrele Centrului Montan şi familiile acestora, precum şi numeroşi localnici şi turişti.
Apropierea creştinului de Dumnezeu se face prin rugăciune şi închinare, găsind în biserică acea atmosferă de sfinţenie pe care nici un alt aşezământ, nici o altă încăpere şi nici un alt adăpost nu i-a putut-o oferi vreodată. Biserica este un locaş aparte, clădit prin jertfa tuturor credincioşilor, înfrumuseţat ca o mireasă pentru sfintele slujbe, împodobit cu icoane reprezentând cele mai importante evenimente din istoria omenirii şi a mântuirii. În biserică el, creştinul, intră cu evlavie, smerit, cu inima plină de dragoste faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni. Creştinul, a învăţat de la mama sa, că în biserică, în locaşul lui Dumnezeu, se intră întotdeauna curat sufleteşte şi trupeşte, fără patimă, fără gând ascuns şi fără viclenie.
Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia
Compartimentul Relaţii Publice

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co