Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Furtul unui milion de euro

Pe 16 ianuarie, o femeie de 60 de ani din Ploieşti a reclamat la poliţie faptul că i-a fost furat un geamantan plin cu un milion de euro. Aceasta a declarat că îşi ţinea banii într-o casă nelocuită aflată în aceeaşi curte cu locuinţa părinţilor ei. Banii proveneau din vânzări de terenuri făcute în urmă cu trei-patru ani. Poliţiştii prahoveni s-au mobilizat, în această situaţie fiind formate mai multe echipe de cercetare, cu specialişti pe mai multe domenii. La aproape o săptămână de la reclamaţie, oamenii legii au micşorat cercul de suspecţi şi ulterior chiar i-au prins pe doi dintre aceştia. Un al treilea este dat în urmărire internaţională, dar până acum, din milionul de euro nu a fost găsită decât suma de 170.000 de euro.

Ceea ce iniţial se credea că e doar o poveste şi că banii nici măcar nu au existat vreodată,  s-a transformat într-o piesă tragi-comică românească. Vameşii de la Nădlac au reţinut patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, care aveau asupra lor 10.000 de euro şi care voiau să ajungă în Spania cu autocarul. Luat la întrebări, unul dintre suspecţi a declarat că a găsit banii într-o balastieră. Cum explicaţia era cel puţin ciudată, cei patru au fost trimişi înapoi la Ploieşti. Anchetatorii au aflat cu stupoare că banii provin cu adevărat din milionul de euro, dar că niciunul dintre cei patru suspecţi nu era autorul jafului. De fapt, bărbatul care iniţial a declarat că găsise banii în balastieră a recunoscut că îl jefuise pe unul dintre autorii jafului de la Ploieşti. Procurorii l-au prezentat Judecătoriei Ploieşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar magistraţii au considerat cererea ca fiind fondată. La două zile după aceea, poliţiştii l-au prins şi pe unul dintre cei doi hoţi, un băiat de 16 ani din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească. La el acasă a fost găsită suma de 27.000 de euro, bani ascunşi în pereţii imobilului şi într-un sac de rafie ascuns în horn. Mama adolescentului a susţinut că nu ştia nimic de provenienţa banilor, dar a recunoscut că fiul ei avea de-a face mereu cu poliţia locală, fiind cercetat şi pentru alte spargeri. În plus, vecinii au povestit că minorul care provenea dintr-o familie sărmană şi-a permis dintr-o dată să facă tot felul de cheltuieli la barul din localitate şi la magazine. Ba chiar a plătit şi o petrecere cu lăutari unde se pare că a aruncat cu euro în stânga şi-n dreapta. Băiatul, care iniţial fugise de acasă, a fost prins când a revenit la familie. Avea asupra sa 120.000 de euro.

Firul încâlcit al poveştii
Atunci au aflat poliţiştii că jaful a fost unul dat la întâmplare, că singurul lucru pe care l-au găsit de furat în casa nelocuită a fost un geamantan aşezat la vedere. Abia când l-au scos în curte, cei doi hoţi, minorul de 16 ani şi un prieten de 21 de ani au descoperit ce comoară se afla în acesta. Banii au fost împărţiţi pe câmp, dar pe culori şi grosimea teancurilor, nu număraţi. De altfel, băiatul de 16 ani este analfabet şi a recunoscut că habar nu avea ce sumă era în valiză. Cu partea sa de bani a ajuns acasă şi a zidit nişte bancnote, alte teancuri ajungând într-o balastieră unde credea că vor fi bine ascunse. Aici însă a fost nevoit să-l ducă pe primul arestat în dosar, care sub ameninţare şi loviri l-a determinat pe puşti să scoată 10.000 de euro din ascunzătoare. Judecătoria Ploieşti a emis pe numele minorului mandat de arestare preventivă pentru 19 zile şi în lipsă pentru tovarăşul său de jaf unul pentru 29 de zile. Tânărul de 21 de ani  se pare că a fugit din ţară, iar poliţiştii i-au trimis fotografia peste tot. Până acum, din milionul de euro nu a fost recuperată decât o mică parte, adică aproximativ 170.000 de euro. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce ele vor apărea! Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co