Actualitate

Certificate verzi la Floreşti

Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile (AER) Prahova a tranzacţionat primele certificate verzi ale Primăriei Floreşti.

Primăria Florești este singura autoritate publică din România cu licenţă de producere şi calificare pentru producţia prioritară a energiei electrice din surse solare. “În cursul anului 2010, din activitatea de producere a energiei electrice, au rezultat șapte certificate verzi. Acestea au fost tranzacţionate pe piaţa centralizată a certificatelor verzi, iar suma rezultată, adică 55 de lei pe certificat, vor fi încasate de către Primăria Floreşti”, ne-a explicat expertul energetic din cadrul AER Prahova, Cătălin Csaszar.

Pionieri
Certificatele verzi au fost obţinute prin injectarea în reţea a energiei electrice produsă de panourile fotovoltaice ale primăriei, în perioada ianuarie – decembrie 2010. “Este un rezultat, o premieră a ceea ce ar trebui să devină o normalitate în domeniul protecţiei mediului şi a producerii de energii alternative. Noi ne-am propus să fim pionierii în acest domeniu în Prahova şi se vede că rezultatele nu au întârziat să apară”, a declarat inspectorul de investiţii din cadrul  Primăriei Floreşti, Dumitru Mateescu.
Primăria Floreşti a montat, anul trecut, o instalaţie de panouri solare pe sala de sport a şcolii din Floreşti. Centrala solară funcţionează cu trei grupuri de panouri fotovoltaice, cu o putere totală de 22 kw, dorindu-se ca pe viitor la toate unităţile de învăţământ din localitate să fie montate panouri fotovoltaice. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co