Actualitate

Furt pe calea ferată

cfrDouă persoane au ajuns în fața procurorilor după ce au comis un furt care putea pune în pericol siguranța traficului pe calea ferată.

Furau componente metalice de la vagoanele cisternă aflate în zona Triaj-Ghighiu.
Este povestea unui bărbat și a unei femei din Ploiești, care au pus în pericol traficul feroviar pentru a câștiga un ban de la centrele de colectare a fierului vechi.
O patrulă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova ce executa misiunea de protecţie, supraveghere şi intervenţie la conductele magistrale de transport produse petroliere i-a surprins pe Mariana M. (40 ani) şi Gheorghe G. (26 ani), în timp ce sustrăgeau 13 pistoane de cilindru de frână și piese componente ale sistemului de frânare de la vagoanele cisternă.
“Piesele au fost demontate cu ajutorul a două ciocane, doi clești și mai multe chei fixe. În total, piesele cântăreau aproximativ 800 de kilograme. Cei în cauză au declarat că doreau să valorifice fierul vechi la un centru de colectare a deșeurilor metalice”, a declarat  purtătorul de cuvânt al IJJ Prahova, maiorul Leonard Dragomirescu.

La mâna procurorilor
Valoarea prejudiciului se ridică la 26.000 de lei, dar prin fapta lor, cei doi puteau provoca daune uriașe. Suspecților li s-au întocmit acte premergătoare pentru pătrundere neautorizată în zona de siguranță a infrastructurii feroviare, distrugere a materialului rulant pe calea ferată, dar și pentru sustragere de componente aflate în compunerea unui tren.
Dosarele au fost predate Parchetului de pe Lângă Judecătoria Ploiești, pentru a se continua cercetările.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co