Actualitate

Altă balastieră cu probleme

Balastiera-gf22Oamenii legii au depistat nereguli la o balastieră din comuna Lipănești și au deschis un dosar penal pentru exploatare fără licență sau permis.

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Poliţiei Oraşului Boldeşti-Scăeni, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General Bucureşti, au efectuat un control la o staţie de sortare agregate minerale din comuna Lipăneşti, sat Şipotu, care aparţine unei societăţi comerciale înregistrată în Capitală.
Specialiștii au constatat, în urma verificărilor efectuate, că societatea respectivă exploatează zăcământ de minerale (nisip şi pietriş), în zona denumită „Terasa 3”, situată pe malul stâng al râului Teleajen, fără a deţine un permis de exploatare, sau o licenţă eliberată de Agenţia Naţională Pentru Resurse Minerale şi nici autorizaţii de mediu şi gospodărire ape.

S-a lăsat cu dosar penal
Ulterior, în cauză s-a întocmit proces verbal de constatare, pentru săvârşirea infracţiunilor de exploatare a resurselor minerale, fără licenţă sau permis, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 38, alin. 2 din L. 85/2003- Legea minelor, şi evaziune fiscală  faptă prevăzută şi sancţionată de art. 9, alin. 1 din L. 241/2005, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspector Daniel Radu. Cercetările continuă, pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statutului.
Autoritățile au demarat controalele de astfel de balastiere din județul Prahova, după ce au fost semnalate probleme, în repetate rânduri, la o exploatare din zona Crângu lui Bot, de unde o societate comercială scotea agregate minerale pentru șantierul autostrăzii București – Brașov. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co