Sport

Fotbal

Oficial, sezonul fotbalistic 2009-2010 s-a încheiat

Vinerea trecută, într-o atmosferă ceremonială, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova.
Manifestarea a avut loc la Boldeşti-Scăeni, fiind ultima întâlnire a reprezentanţilor echipelor din judeţ în sezonul fotbalistic 2009-2010, într-un cadru oficial, fiind prezenţi delegaţii de la 70 de echipe. In organizarea Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Prahova, au fost premiate.
Cu această ocazie, preşedintele AJF Prahova, Silviu Crângaşu, înainte de festivitatea de premiere a celor mai bune formaţii care au activat în campionatul recent încheiat, a prezentat un scurt bilanţ al activităţii instituţiei pe care o conduce în sezonul 2009-2010, fiind evidenţiate atât reuşitele, cât şi eşecurile.
Apoi au luat cuvântul reprezentanţii comisiilor de observatori (Octavian Balteanu), care au realizat si un pliant cu activitatea AJF, in ultimul an, distribuit participantilor), al juniorilor (Viorel Baltateanu) şi arbitrilor (Ionuţ Borcan), care, de asemenea, au ţinut să evidenţieze ceea ce s-a făcut bun şi ce ar trebui îmbunătăţit.
Deasemeni, domnul prof. Octavian Bălteanu a realizat şi un pliant cu activitatea AJF din ultimul an, care a fost împărţit participanţilor.
Un alt punct al ordinii de zi a fost modificarea regulamentului de organizare a activităţii de fotbal, la nivelul AJF Prahova în sezonul următor.
Astfel, din campionatul viitor vor retrograda patru echipe de la nivelul fiecărei serii de Liga B Prahova, principala consecinţă a acestei decizii va fi aceea că nu se vor mai organiza meciuri de baraj între formaţiile clasate pe locul secund, în cele patru serii de Liga C Prahova.
O altă modificare s-a făcut la numărul de schimbări în competiţia juniorilor şi copiilor, din sezonul viitor numărul acestora va creşte faţă de cele cinci modificări în garnitura de start  care se opera în recentul sezon încheiat.
Totuşi, această modificare şi numărul de înlocuiri va fi dezbătută în  şedinţele cu delegaţii echipelor de copii şi juniori de la sfârşitul lunii iulie. A urmat  festivitatea de premiere, atât la seniori cât şi la juniori, a echipelor ce s-au evidenţiat după cum urmează:
La seniori :
– CSO Plopeni, câştigătoarea Ligii A Prahova şi promovată în Liga a III-a naţională;
– Progresul Drăganeşti, CS Floreşti, Tinereţea Izvoarele şi Dero Ploieşti, formaţiile care au promovat în Liga A Prahova;
– AS Targşorul Vechi, AFC Filipeştii de Pădure, AS Malamuc Gherghiţa, CSM Câmpina, Unirea Teleajen şi Cetatea Coada Izvorului, echipe ce au promovat în Liga B Prahova;
– Avântul Măneciu, câştigătoarea Cupei României, ediţia 2010-2011, faza judeţeană;
– Selecţionata AJF Prahova, câştigătoarea Cupei Regiunilor la fotbal amator .
La juniori:
– Juniori A: Conpet Ploieşti;
– Juniori B: Conpet Ploieşti şi finalista Unirea Teleajen;
– Juniori C: Chimia Brazi şi finalista HM Junior Câmpina;
– Juniori D: Chimia Brazi;
– Juniori E: Petrolul 95 Ploieşti;
– Juniori F: Chimia Brazi.

Octavian Grigore este noul antrenor al Chimiei Brazi
La finele săptămânii trecute a avut loc reunirea de urgenţă al Consiliului de Administraţie al formaţiei Chimia Brazi, ce activează în al treilea eşalon al fotbalului românesc. Motivul întrevederii l-a constituit numirea noului antrenor după plecarea lui Sebi Tudor la Juventus Bucureşti, echipa ce a promovat în Liga a II-a.
După ore întregi de dezbateri, conducerea Chimiei Brazi a decis ca noul antrenor al grupării de lângă Combinat să fie Octavian Grigore, primul tehnician prahovean posesor al Licenţei “Pro“, acesta prezentându-se luni 5 iulie la reunirea lotului unde au fost stabilite obiectivele pentru noul sezon. Octavian Grigore va pregăti echipa din Brazi pentru a doua oară, prima dată fiind pe vremea când activa în Liga a II-a a fotbalului din România.  De asemenea, directorul executiv Lucian Rădulescu s-a înţeles şi cu Florin Pârvu, ultima dată la CS Otopeni, care şi-a dat acordul să vină la Chimia, unde urmează să fie jucător, cel puţin încă un an, dar şi antrenor secund, acesta având 35 de ani şi evoluţii în Liga I, dar şi în China, Ucraina sau Cipru.

Petrolul Ploieşti din nou la drum
Data de 5 iulie a fost marcată de reunirea fotbaliştilor de la Petrolul Ploieşti în vederea pregătirii startului noului sezon fotbalistic, acţiune ce s-a derulat la stadionul Ilie Oana.
După o scurtă şi binevenită vacanţă în care jucătorii şi întreaga conducere au încercat să uite amărăciunea finalului sezonului trecut când s-a ratat promovarea, managerul Valeriu Răchită a convocat pentru această primă întâlnire un lot de 16 jucători printre care s-au numărat Pompiliu Stoica, Florin Plămadă, Daniel Opriţa, Cristi Vlad, Liviu Mihai, Andrei Vlad, Bozidar Cosic, Alexandru Benga, Adrian Crăciun şi mai mulţi jucători noi, de perspectivă, pe care conducerea încearcă să-i transfere .  S-a renunţat la serviciile portarului Marius Şuta şi a jucătorilor  Daniel Chiriţă, Gabriel Crăciun şi Alexandru Brânză, iar situaţia lui Victoraş Cataramă este incertă. În prima săptămână, antrenamentele au loc la Ploieşti, iar din 12 iulie petroliştii îşi vor muta tabăra la Predeal pentru prima perioadă de pregătire centralizată.

Antrenorii din nou la şcoală
Şcoala Federală de Antrenori organizează, până miercuri, 7 iulie, un curs pentru antrenorii selecţionatelor judeţene Under 16, desemnaţi în urma examenului susţinut la Casa Fotbalului. Ei vor participa la un instructaj obligatoriu privind regulamentul competiţiei, criterii de selecţie, conţinutul pregătirii, antrenamente model, care va avea loc la Centrul Naţional de Pregătire al FRF, de la Mogoşoaia. Judeţul Prahova este reprezentat de antrenorul de la SC FC Petrolul SA, Adrian Toader, cel care va răspunde de formarea selecţionatei judeţului Prahova, la acest nivel de vârstă.

Arbitrii, la cursuri
În vederea pregătirii noului sezon competiţional, Comisia Centrală de Arbitri a stabilit datele de desfăşurare a cursurilor de instruire pentru care vor oficia la nivelul primelor trei esaloane al fotbalului românesc.
Prin urmare, cursul de instruire al cavalerilor fluierului de la Liga I se va desfăşura în perioada 12-14 august, iar cei care vor activa în eşalonul secund îl au programat între 3-4 august, la Casa Fotbalului din Bucureşti. La nivelul Ligii a III-a, se vor organiza cinci centre de acest gen – Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Timişoara, Cluj şi Piatra Neamţ, arbitrii prahoveni vor participa la centrul de la Râmnicu Vâlcea în perioada 7-8 august. Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co