Sport

Fotbal

loc-1-alexandrosEchipa  Alexandros a păstrat trofeul cucerit anul trecut
Duminica trecută, Sala Sporturilor din vestita staţiune montană a fost luată cu asalt atât de fotbaliştii care jucau finalele, cât şi de admiratorii şi simpatizanţii celor 4 echipe care urmau să evolueze.
Ediţia 2009 a „Cupei Alexandros” a fost un eveniment cu totul şi cu totul deosebit, deoarece primarul a Buşteniului, Emanoil Savin, prin inegalabilul om de fotbal şi comentator sportiv al postului de radio „România – Actualităţi”, Ilie Dobre, lansa cartea „Performerul de sub crestele Caraimanului”, carte în care este descrisă cariera de sportiv şi nu numai al conducătorului oraşului Buşteni.
În prima partidă s-au întâlnit formaţiile Poiana Ţapului şi Silva, care se luptau pentru locurile 3-4 ale competiţiei, de fapt învinsele din semifinale.
După un joc frumos şi viu disputat, echipa Silva a izbutit să învingă cu scorul de 4-2 (3-1) şi să ocupe ultima poziţie a podiumului, locul patru revenind învinşilor.
De subliniat faptul că, pe locul 5, s-a situat echipa Griviţei, ultimul loc fiind ocupat de formaţia Zamora.
După acest joc, a urmat finala pentru stabilirea primelor două locuri, în care s-au înfruntat trupa primarului Emanoil Savin, Alexandros, şi formaţia Trestiei.
A fost un joc excelent, cu goluri multe şi răsturnări de scor spectaculoase, dar şi cu un comentariu de excepţie, aşa cum numai domnul Ilie Dobre ştie să facă, victoria revenind formaţiei Alexandros, cu scorul de 9-5 (4-2), după ce echipa Trestiei conducea, la un moment dat, cu 2-0.
După terminarea jocului, a urmat festivitatea de premiere, cu premii importante în bani, echipament sportiv, mingi, cupe şi medalii la toate cele şase echipe, nelipsind şampania şi jocurile de artificii.
Şi de data aceasta, echipa Alexandros (vezi foto), cu jucătorul-conducător Emanoil Savin la timonă, a reuşit să-şi păstreze trofeul cucerit în ediţia 2008, rămânând invincibilă, locul doi revenind echipei Trestiei (vezi foto, în alb) care, faţă de ediţia trecută, face un salt de un loc.

caraiman-busteniLiga A Prahova
Rezultat decis în ultimele secunde!

Caraimanul E. A. Buşteni – Avântul Măneciu 0-1 (0-0)
Stadion: „Caraimanul” din Buşteni, Spectatori: peste 100
A marcat: Cruceru (min.90+3)
Caraimanul: Crintea – Ţilivea, Pârvan, Istrate, B. Dumitru (min. 57, Cristu), Iacob, Topliceanu (min. 80, Anghel), Ciobanu, Trestenicu (min. 87, Bălănescu), Stănescu, Buga (min. 75, Dobre). Antrenori: Daniel Purdea şi Alexandru Andraşi
Avântul: Ţigău – Miroiu, Fl. Savu, Militaru, Iordache, Miodrag Savu, Manole (min. 85, Drăgănoiu), Stanciu (min. 84, Dănilă), D. Stoian, Voicu (min. 46, Mâinea), Cruceru.
Antrenor: Dorinel Beznea.
Unul dintre cele mai atractive meciuri ale etapei de sâmbăta trecută a fost Caraimanul E. A. Buşteni – Avântul Măneciu, ocupanta locului 7 în clasamentul primului eşalon al fotbalului prahovean primind vizita ocupantei locului secund.
Pe un timp destul de bun pentru fotbal, în care soarele a încălzit atmosfera atât din teren, cât şi din afara lui, echipele au început disputa sub nota echilibrului, fazele fierbinţi la ambele porţi succedându-se cu repeziciune.
În prima repriză, trupa condusă de cuplul Purdea – Andraşi a fost peste adversar, dominând jocul, tinerii jucători practicând un fotbal elegant cu multe acţiuni ofensive.
Şi cea de-a doua repriză a fost echilibrată, mai multe ocazii clare de a marca având gazdele, fotbaliştii din Măneciu reuşind câteva contraatacuri periculoase, rezolvate cu succes de defensiva buştenară.
Şi când toată lumea se aştepta la un rezultat de egalitate, a venit ultima fază a jocului, când centralul a sancţionat un fault imaginar, iar din lovitură, oaspeţii au plecat acasă cu toate cele trei puncte puse în joc.
A fost o înfrângere nemeritată a gazdelor, rezultatul fiind decis în ultimele secunde ale jocului.
Cristian SBÂRNEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co