Actualitate

Forumul Energiilor Regenerabile

Consiliul Județean Prahova și Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile “AE3R Ploiești-Prahova” organizează Forumul Energiilor Regenerabile în zona Mării Negre.

Forumul este organizat în perioada 8-10 noiembrie, la București, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe și Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri din România. Se urmăreşte sintetizarea principalelor aspecte privind situația surselor de energie regenerabilă și elaborarea unor posibile recomandări privind dezvoltarea acestui domeniu în regiune. Comunitatea internațională se află la răscruce în ceea ce privește viitorul energiei. Provocări fără precedent, cum ar fi schimbările climatice, volatilitatea prețurilor la combustibilii fosili și sărăcia energetică au transformat societatea noastră într-o societate vulnerabilă. Eficiența energetică și sursele de energie regenerabilă oferă direcția pentru dezvoltări viitoare în sectorul energetic. Acestea sunt mijloacele prin care economiile se pot dezvolta fără a conduce la o creștere a consumului energiei, având în vedere criza actuală, se arată într-un comunicat difuzat de organizatori.
Sursele de energie regenerabilă, împreună cu eficiența energetică oferă o importantă contribuție la sporirea securității aprovizionării cu energie electrică, competitivitate și dezvoltare durabilă. Europa are o experiență considerabilă în promovarea surselor de energie regenerabilă și în definirea legislației adecvate. Directiva Europeană pentru reducerea CO2 cu 20%, producând 20% din energia totală (transport, încălzire, răcire & iluminat și energie electrică) din surse regenerabile și îmbunătățind eficiența energetică cu 20%, toate până în 2020, reprezintă o provocare considerabilă pentru sectorul energetic de astăzi.
Pentru a valorifica la potențialul maxim al sursele de energie regenerabilă în regiunea Marii Negre, sunt necesare o analiză aprofundată și intense demersuri politice, juridice, financiare, administrative, sociale, culturale, economice și de marketing.
În perioada desfășurării forumului va fi organizat un “Târg Internațional de Energii Regenerabile”. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co