Actualitate

Protocol pentru siguranţa elevilor

Primăria Câmpina, prin Poliţia Comunitară a anunţat semnarea unui protocol de colaborare cu Poliţia Română, în speţă Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi Poliţia Câmpina, împreună cu cinci societăţi de pază şi protecţie, pentru binele elevilor.

Protocolul respectiv pune bazele unei protecţii sporite asupra unităţilor şcolare şi a Pieţei Centrale, considerat a fi o premieră la nivel de municipiu, dacă nu chiar, la nivel judeţean. Primarul Horia Tiseanu consideră acest protocol ca fiind „o idee bună, având în vedere deficitul de poliţişti comunitari, apărut în urma disponibilizării a peste 40 de persoane, după apariţia ordonanţei Guvernului, care ne-a impus reducerea de personal”. Edilul Câmpinei crede că prin acest parteneriat se vor putea supraveghea mai bine unităţile şcolare, sporindu-se gradul de siguranţă al elevilor, în afara incintelor, evitându-se diverse situaţii conflictuale în care aceştia ar fi angrenaţi. Sau cel puţin aşa ar trebui.
Şefa Poliţiei Comunitare, Carmen Gheorghe, a apreciat scopul protocolului ca fiind o modalitate de  „asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică, împreună cu colegii de la Poliţia Naţională, în special în afara unităţilor de învăţământ. Bineînţeles că ne-am gândit şi la societatea civilă, unde am găsit oameni care ar vrea să facă lucruri voluntare, apelându-se în acest sens la societăţile de pază care au venit cu un aport bogat în această activitate. E vorba de orele de vârf, de intrare şi ieşire a elevilor la şi de la cursuri, neuitând de Piaţa Centrală, fiind şi acesta un punct destul de fierbinte al oraşului, existând multe cazuri de nerespectare a ordinii şi liniştii publice”.

În numele spiritului civic
Demn de remarcat este faptul că cele cinci firme de pază care au fost de acord să colaboreze cu autorităţile, pentru întărirea protecţiei elevilor în jurul unităţilor şcolare şi a Pieţei Centrale, au acceptat să facă acest lucru în mod benevol, fără pretenţii materiale.
În cadrul protocolului urmează să se conceapă şi un act adiţional, prin care să se precizeze metodele de comunicare între instituţiile statului şi firmele de pază cât şi modul concret de lucru, privind această colaborare, urmând a fi puşi la curent şi managerii unităţilor şcolare. Protocolul intră în vigoare începând cu 1 noiembrie 2010. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co