Economic

Formare profesională pentru zonele Ploieşti şi Sinaia

someriEşti şomer şi nu-ţi găseşti un loc de muncă? Te-ai gândit că poate meseria ta nu mai este de actualitate şi că ar fi cazul să te reprofilezi? La Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova (AJOFM) se organizează în fiecare lună cursuri de formare profesională.

Şomerii beneficiază gratuit de acestea şi la sfârşitul lor primesc o diplomă de absolvire. Cursurile sunt organizate atât la Ploieşti, cât şi la Câmpina, pentru zona Sinaia. „Pentru luna martie avem 300 de locuri în clasele de cursuri de formare profesională. Sunt opt cursuri la Ploieşti şi patru la Sinaia, dar care se desfăşoară în Câmpina. La Ploieşti sunt cursuri pentru formare de confecţioneri textile, imprimare pe mătase, lemn şi textile, maseor, inspector resurse umane, tâmplar, brutar, zidar, pietrar, tencuitor, fierar betonist sau montator prefabricate, iar la Sinaia sunt cursuri pentru lucrători hotelieri, cameriste şi operator introducere date. Este bine ca şomerii să vină la astfel de cursuri pentru că oricând îi pot ajuta la angajare”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Sorina Florescu.

Interes există
Şomerii sunt interesaţi de cursuri, dar în general se plâng că nici după absolvirea acestora  nu şi-au găsit de lucru. „Am făcut mai multe cursuri şi la AJOFM şi prin alte părţi şi nimic. Deja nu mai ştiu ce să fac şi unde să mă duc. Deşi am specializare pe controlul calităţii şi în contabilitate şi acum fac o postliceală de farmacie la care sunt în anul 3, m-aş angaja şi ca paznic. Am 46 de ani şi toată lumea când aude de vârstă se comportă ca şi când aş avea 80”, a spus Maria Spătărelu, şomer în căutare de loc de muncă. Un astfel de curs durează între 5 şi 16 săptămâni şi cine reuşește, între timp, să se angajeze îl poate continua tot gratuit.  R. E.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co