Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Fonduri nerambursabile pentru afaceri

adunare-imm-(1)Modalitățile prin care oamenii de afaceri prahoveni pot accesa, și în acest an, fonduri guvernamentale nerambursabile, au fost prezentate, joia trecută,la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova.

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Ploieşti a prezentat programele finanţate din fonduri guvernamentale nerambursabile în anul 2010. Evenimentul, care s-a desfăşurat în sala Muntenia a Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, a reunit reprezentanţi ai oficiului, ai Fondului Naţional de Garantarea Creditelor pentru IMM-uri, ai Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia şi oameni de afaceri prahoveni interesaţi de accesarea acestor fonduri.
Programele guvernamentale se adresează unor variate categorii de agenţi economici, de la comercianţi, meşteşugari și femei manageri, până la tineri care îşi doresc să lanseze noi produse pe piaţă şi, tocmai de aceea, sala a fost neîncăpătoare pentru cei interesaţi. În cadrul întâlnirii au fost prezentate instrumente şi modalităţi de susţinere, precum şi considerentele strategice care stau la baza sistemului naţional de susţinere a IMM-urilor, consolidate de Empretec, program pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale, dar şi programul de dezvoltare şi modernizarea activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, programul pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului sau pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager. Oamenii de afaceri s-au arătat interesaţi de programele prezentate. „Pe noi, care suntem o firmă de consultanţă, ne-ar interesa câteva dintre proiecte, cel pe dezvoltare, pe meşteşug. Până acum am stat în aşteptare ca să vedem cum se mişcă piaţa şi nu prea aveam încredere în fondurile europene. Este ceva bun că suntem invitaţi la astfel de acţiuni şi sperăm să ni se accepte proiectul dacă ne vom hotărî să facem unul”, a declarat unul dintre  agenţii economici prezenţi.
Bugetul oficiului pentru anul acesta este cu 40% mai mic decât cel din 2009, dar conducerea speră că Guvernul va suplimenta fondurile atunci când se va vedea cererea mare din partea agenţilor economici. Agenţii care nu au reuşit să ajungă la prezentare pot primi detalii şi la numărul de telefon 0244.522085, la oficiul pentru IMM-uri din Ploieşti.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co