Sport

Final de stagiune şi în prima ligă judeţeană!

► Prahova 2010 Tomşani, după succesul din cupă, reuşeşte să câştige şi campionatul, realizând eventul. Urmează cel mai important examen: jocul de baraj pentru promovarea în liga a III-a, unde adversară va fi câştigătoarea campionatului judeţului Covasna, FC Zagon.
►Pe podiumul primei ligi judeţene s-au situat CS Ceptura şi Avântul Măneciu. Au retrogradat în Liga B Prahova: CS Şirna, Petrolul Teleajen şi CS Floreşti, iar ultima retrogradată este formaţia Unirea Urlaţi, însă, dacă Tomşaniul va promova în Liga a III-a, iar CSO Plopeni nu va reveni la judeţ, atunci nu va retrograda decât cele trei echipe enumerate mai sus.
►Partida de la Câmpina  dintre Unirea şi Carpaţi Mefin Sinaia a avut şi un eveniment deosebit: retragerea oficială din arbitrajul prahovean a boldeşteanului Daniel Richită, acesta fiind răsplătit pentru întreaga carieră, cu o diploma şi o cupă din partea CJA(Comisiei Judeţene pentru Arbitraj) Prahova.

Unirea Câmpina – Carpaţi Mefin Sinaia 3-5 (1-2)

Stadionul “Rafinăriei” din Câmpina; Spectatori: în jur de 200

Autorii golurilor: Zbârcea(min.22), Coman(min.52) şi Burlacu(min.69)-pentru gazde, Lăban(min.19-pen.), Petrescu(min.38), Goagă(min.53) şi Peptea(min.55 şi 87)-pentru oaspeţi.

Unirea: Tibi Ionescu – Neagu, Coman, Dragomir, Burlacu, Toader(min.75 Constantinescu), Ungureanu, Fl. Stoica(min.46 Basma), Buştiuc(min.37 Flaider),  Jantea, Zbârcea(min.59 Nichifor). Antrenori: Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel.

Carpati Mefin: Dogaru – Dorobeţ, Ante, Peptea, Brânzea, Goagă(min.89 Şandru), Davidoiu, Lăban(min.83 Clinci), Petrescu(min.76 Neguţescu), Ion Nicolae, Pricop(min.56 Colţoiu). Antrenor: Ionuţ Hogea.

Jucători eliminaţi: Tibi Ionescu şi Jantea-de la Unirea, Ion Nicolae-de la Carpaţi Mefin(toţi în min.37).

Au arbitrat: Daniel Richită(Boldeşti)-la centru, ajutat la cele două margini de Robert Nuţu şi Vasile Tiron(ambii din Ploieşti).

Observator AJF: Ion Andreoiu(Ploieşti).

Ultima etapă a primului eşalon fotbalistic judeţean a fost de fapt şi ultima apariţie oficială a grupării câmpinene în faţa publicului şi a propriilor suporteri din actuala ediţie de campionat.

După eşecurile înregistrate în ultimele două partide, se părea că “uniriştii” vor încheia sezonul cu o victorie în faţa celor de la Carpaţi Mefin Sinaia, formaţie ce se afla în subsolul clasamentului, aceştia venind la Câmpina cu dorinţa de a smulge măcar un punct.

Înainte de a da startul jocului, reputatul “cavaler al fluierului”, Daniel Richită, a avut parte de-o festivitate deosebită, acesta fiind felicitat şi elogiat pentru întreaga sa carieră din arbitraj, primind din partea CJA Prahova, o cupă şi o diplomă în semn de preţuire şi recunoştinţă(vezi foto).

A fost ultima apariţie a lui Dan Richită în postura de arbitru, el urmând a fi cooptat în structurile fotbalului prahovean, partida de retragere fiind una foarte disputată, destul de tensionată, cu multe goluri, cu ratări incredibile, cu penalty-uri şi eliminări.

Partida a debutat cu acţiuni ofensive ale gazdelor dar apărarea bine aşezată a oaspeţilor a respins orice încercare de pătrundere spre careul propriu.

La una din acţiunile ofensive ale sinăienilor, Petrescu este faultat în suprafaţa de pedeapsă, lovitura de la punctul cu var este ratată de Goagă, mingea fiind deviată în transversală de portarul gazdelor.

Urmează faze spectaculoase la ambele porţi, sinăieni deschizând scorul  prin Lăban în minutul 19 care a transformat penaltiul acordat în urma unui alt faul comis în careu de un apărător al gazdelor.

Egalarea a survenit imediat, prin reuşita lui Zbârcea (min.22) care a reluat în plasă mingea centrată de un coechipier şi jocul se relansase, dar a venit acel minut 37 când partida a degenerat într-o încăerare al ambelor tabere, urmarea unui fault comis asupra unui jucător al oaspeţilor, centralul Richită arătând trei cartonaşe roşii, două pentru gazde şi unul oaspeţilor.

Din lovitura liberă dictată sinăienilor, Petrescu reuşeşte să aducă în avantaj echipa sa, mingea centrată de Goagă, fiind deviată cu capul în poarta gazdelor, scor cu care se termină prima repriză.

După pauză, câmpinenii reiau ofensiva şi reuşesc egalarea prin Coman care împinge mingea în poartă de la 6 metri, dar contraatacurile jucătorilor de la poalele muntilor Bucegi sunt nimicitoare şi Goagă aduce avantaj formaţiei sale printr-un gol de senzaţie, mingea trimisă de la 25 de metri poposind în vinclul porţii.

Urmează un gol reuşit de Peptea la nici două minute de la ultima reuşită, avantajul sinăienilor mărindu-se la două goluri.

Echipa gazdă tresare din amorţeala ce bântuie de ceva timp şi Burlacu marchează din lovitură liberă, reducând din diferenţă, în minutul 85 oaspeţii au posibilitatea să refacă diferenţa dar Colţoiu rateayă incredibil o nouă lovitură de la 11 metri, trimiţînd mingea pe lângă poartă!

Dar, în minutul 87 Peptea reşeşte al doilea gol al său, mărind diferenţa şi stabilind scorul final, o partidă cu de toate, prin victoria obţinută sinăienii îndepărtându-se de zona retrogradării. Urmează o binemeritată vacanţă iar noi nu ne rămâne decât să le transmitem “vacanţă plăcută!“.

(Cristian Sbârnea)

Celelalte rezultate

CS Floreşti – Avântul Măneciu 3-6
Chimia II Vadu Săpat – Petrolul Teleajen 5-1
Petrolul II Ploieşti – AFC Brebu 6-2
CS Şirna – CS Băneşti 2-4
Tinereţea Izvoarele – Caraimanul E.A.Buşteni 0-2
Tricolorul Breaza – Prahova 2010 Tomşani 0-4
CS Ceptura – Unirea Urlaţi 2-0
Dero Ploieşti – CS Păuleşti 4-4

Clasamentul arată astfel:

1.Prahova 2010 Tomşani      92p.
2.CS Ceptura      83p.
3.Avântul Măneciu        76p.
4.CS Băneşti Urleta     55p.
5.ASFC Brebu    54p.
6.CS Păuleşti      54p.
7.Petrolul II Ploieşti      51p.
8.Chimia II Vadu Săpat         49p.
9.Dero Ploieşti    48p.
10.Unirea Câmpina      48p.
11.Tricolorul Breaza     47p.
12.Caraimanul E.A.Buşteni   45p.
13.Carpaţi Mefin Sinaia         42p.

14.Tinereţea Izvoarele          42p.
15.Unirea Urlaţi   37p.
16.CS Şirna        26p.
17.Petrolul Teleajen     16p.
18.CS Floreşti    2p.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co