Sport

Dupa 7 ani de exil, Petrolul revine pe prima scenă!

►”Lupii galbeni” reuşesc o revenire spectaculoasă în lumea bună a fotbalului românesc, după ce în ultimul act al ligii secunde au învins cu scorul de 2-0 pe CSM Râmnicu Vâlcea, promovând de pe prima poziţie a seriei a II-a.
►Sâmbăta trecută, la Strejnic, cei mai înfocaţi susţinători ai “găzarilor” dotaţi cu trompete, steaguri şi fulare galben-albastre, au luat cu asalt stadionul„Conpet”, care s-a dovedit a fi neâncăpător pentru cei care doreau să asiste live la promovarea favoriţilor.
►După tragerea cortinei peste eşalonul doi, pe lângă Petrolul, tot după şapte ani a mai promovat şi FC Bihor, alături de Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra Neamţ(din prima serie).
►Prima surpriză apărută după promovare este dotarea echipei cu un nou autocar, un Scania Irizar de cinci stele, pe care jucătorii l-au şi testat, deplasându-se cu el de la stadionul “Ilie Oană”  la Palatul Culturii, acolo unde au sărbătorit promovarea alături de miile de suporteri

Petrolul Ploieşti – CSM Râmnicu Vâlcea 2-0 (1-0) Stadionul „Conpet” din Strejnic; Spectatori: peste 2500 Autorul golurilor: Buhăescu (min.14 şi 72).
Petrolul: Zimmermann – Cârjă, Benga, Ljubinkovic (cpt.), Pompiliu Stoica, Duru, Florentin Dumitru (min.76 M. Tudor), Buhuşi (min.57 Cristi Vlad), Cataramă (min.72 Moroşan), Opriţa, Buhăescu. Manager general: Valeriu Răchită CSM: Chiriţă – Tomozei, Dandea, Posteucă, Odoroabă (min.73 Bucuroaia), Oct.. Vasile, Fl. Pârvu, Roşca, Popescu (min.53 Balauru), Adrian Ganea (cpt.), Geantă (min.64 Mitu). Antrenor: Sorin Bucuroaia A condus acest joc arbitrul: Dragoş Istrate, ajutat la cele două tuşe de Adrian Ghinguleac şi Andrei Constantinescu (toţi din Bucureşti).  Observatori FRF: Ion Cristea(probleme arbitraj) si Victor Cruceană (organizare), ambii din Bucureşti. Cel mai bun jucător al meciului: Vasile Buhăescu. Cel mai important eveniment sportiv de la finele săptămânii trecute rămâne, fără îndoială, meciul de fotbal pe care liderul seriei a 2-a, Petrolul Ploieşti, l-a susţinut pe teren propriu contra grupării din Râmnicu Vâlcea, decisiv pentru promovarea pe prima scenă a fotbalului din România. Pe o vreme frumoasă, cu un soare dogoritor, stadionul de lângă aerodromul din Strejnic a fost pur şi simplu înţesat de spectatori, iar coloanele de autovehicule, din care se agitau steaguri şi fulare galben-albastre, păreau că nu se mai termină.
Mai mult, pentru cei care n-au reuşit să-şi procure bilete, dar au vrut să trăiască “live” atmosfera jocului, sâmbătă dimineaţa, în centrul Ploieştiului, la Palatul Culturii, a fost  montat un ecran gigant care le-a permis înfocaţilor suporteri, vizionarea ultimului meci în liga secundă. Partida a debutat cu fotbaliştii ploieşteni decişi să marcheze cât mai repede pentru a fi siguri că succesul le va surâde şi primul semn a fost bara lui Opriţa din primele 5 minute ce prefaţa golul ce urma să cadă în minutul 14 când Buhăescu a deschis scorul, după o pasă primită de la Florentin Dumitru, mingea fiind trimisă pe lângă portar în plasă şi tribunele parcă au luat foc, suporterii cântând, aplaudând şi fluturând steaguri şi fulare în culorile clubului. Replica oaspeţilor a venit spre jumătatea primei reprize cînd Posteucă a trimis mingea în transversală dintr-o lovitură liberă, amuţind asistenţa, după care dominarea ploieştenilor s-a accentuat iar după pauză, Pompiliu Stoica a şutat mingea în bară, din apropierea punctului cu var, prevestind desprinderea prin reuşita aceluiaşi Buhăescu din minutul 72 , când Cataramă a centrat perfect, mingea fiind catapultată în plasă, eliminând orice dubiu în privinţa învingătoarei şi fiesta a fost declanşată.
După ce arbitrul a fluierat sfârşitul meciului, fotbaliştii Petrolului au dat startul sărbătoririi succesului şi al promovării alături de staff-ul tehnic şi suporteri, după turul de onoare al stadionului, bucuria continuând şi în vestiar.
A urmat deplasarea către zona centrală a Ploieştiului, unde suporterii au fost aşteptaţi la sărbătorirea promovării, pe scena amplasată la Palatul Culturii, unde, timp de câteva ore s-a scandat “Petrolul se întoarce în A!”. Mii de persoane le-au strigat numele antrenorilor precum şi jucătorilor, au cântat alături de ei, au fluturat steaguri şi fulare, au luat autografe, au făcut poze şi au continuat să se distreze şi după plecarea autocarului, unul nou cu care Petrolul va debuta în Liga I a fotbalului românesc. Banchetul promovării a pus capăt acestei zi deosebite, care va rămâne în analele municipiului Ploieşti, evenimentul desfăşurându-se seara, la restaurantul hotelului “Best”, buna dispoziţie fiind întâlnită la tot pasul, jucătorii şi staff-ul tehnic, conducerea clubului, personalităţi marcante ale judeţului şi prefecturii dar şi al sportului prahovean, însoţiţi de neveste şi prietene, au dansat şi au petrecut până în zorii zilei următoare.
Managerul general Valeriu Răchităa declarat, imediat după meciul câştigat: “până luni voi sărbători, apoi, de luni, timp de 3 zile voi face analiza acestui campionat. Am anunţat jucătorii că, fiecare va fi sunat de mine, personal, să i se anunţe programul, dacă se mai contează pe el sau nu, civilizat. Am creionat deja un program, reunirea urmând să fie pe 16, 18 sau 20 iunie, în funcţie şi de discuţiile pe care le voi avea cu primarul”. Răchită va anunţa concluziile perioadei de doi ani petrecute la Petrolul, miercuri, într-o conferinţă de presă, acesta dezvăluind şi prima de promovare: “este de 3000 de euro, în funcţie de cât a jucat fiecare, toţi jucătorii având şi un depozit, cu 40% din primele de joc reţinute, care se va debloca tot odată cu realizarea obiectivului.
Săptămâna viitoare vor primi salariile pe luna mai şi banii la zi!”, fiind pentru prima dată când promovează în liga I, unde ar debuta, ca antrenor, în premieră.
Purtat pe braţe de jucători, elogiat de suporteri, Vivi Răchită este “number one” în “episodul” revenirii Petrolului între granzii fotbalului ţării. Merită felicitările noastre!
De duminica trecută, jucătorii au intrat în vacanţă, pregătirile pentru Liga I urmând să înceapă după aproape două săptămâni, “galben-albaştrii” având un nou autocar, un Scania Irizar de 5 stele, ce urmează a fi personalizat cu însemnele clubului Petrolul. C. S.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co