Actualitate

Final de criză la Câmpina?

SOMAJ-24.6% în februarie şi… 4,6% în martie! Aceasta este rata şomajului în municipiul Câmpina, înregistrată la Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă (ALOFM), la finalul lunii trecute. Este pentru prima oară, după mai bine de un an şi jumătate, când rata şomajului este în stagnare. Lucru care poate însemna faptul că economia a început să se mişte.
Dacă la nivelul municipiului Câmpina rata şomajului a rămas la aceeaşi valoare, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cifrele înregistrate la nivelul judeţului, procentul ajungând până la 5,4%. Chiar şi aşa, este prima lună când rata de şomaj nu mai creşte la fel de vertiginos. Motivul? În ultima perioadă, dat fiind timpul bun, au reînceput angajările în domeniul construcţiilor, după cum spune şeful ALOFM Câmpina, Liliana Vasile.
Stagnarea în ceea ce priveşte numărul de şomeri ar putea fi una de moment, având în vedere că se aude că una dintre firmele din Floreşti va disponibiliza 200 de persoane în luna mai. Fapt care, în mod sigur, va schimba iar cifrele, tot în sens negativ. R. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co