Cultura

Festivalul Teatrelor de Revistă

festivalul-teatrelor-de-revista-1Casa de Cultură din Buşteni a găzduit Festivalul Naţional al Teatrelor de Revistă pentru Copii. Evenimentul, ajuns la cea de-a XV-a ediţie, este unic în România şi reuneşte de la an la an tot mai mulţi participanţi.

Nu mai puțin de 150 de copii ai ansamblurilor de estradă de la Palatele Copiilor din mai multe oraşe ale ţării au urcat pe scena din stațiunea Bușteni, unde au încercat să impresioneze cu talentul lor. „Ivan Turbincă”, „Gemenele Senatorului”, „7 Pitici fără servici”, au fost doar câteva dintre spectacolele intrate în concurs. Juriul a avut o misiune grea, deoarece toţi copiii au jucat foarte bine. După lungi deliberări, s-au stabilit şi câştigătorii acestei ediţii. Astfel, locul III a fost ocupat de trupa Palatul Copiilor din Brăila, locul II de cel al instituției din Tulcea, locul I de copiii din Botoşani, iar marele premiu a fost acordat tinerilor de la Palatul Copiilor din Ploieşti. „Ediţia din acest an este una jubiliară şi ne bucurăm că au venit copii foarte talentaţi şi bine pregătiţi de profesorii lor. Tinerii au prezentat spectacole de o înaltă ţinută artistică aşa cum se întâmplă de cinsprezece ediţii”, a precizat directorul Casei de Cultură, Constantin Spurcaciu.

Pentru cei mari…
Tot la Buşteni, iubitorii muzicii bune au avut parte de o seară cu „Bijuterii vocale din opere şi operete”, interpretate de clasa profesorului Ionel Voineag. Au cântat sopranele Veronica Anuşca şi Irina Baianţ, tenorul Ioan Hotea şi Alin Stoica. Şi seria recitalurilor, organizate de Muzeul Naţional „George Enescu”, continuă. Sâmbătă, începând cu orele 18.30, sunteţi invitaţi să asistaţi la un concert susţinut de Marian Movileanu, la violă, şi Adriana Maier, la pian.  A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co