Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Vernisajul culorilor calde

vernisajMuzeul „Nicolae Grigorescu” din Câmpina este gazda unei expoziţii de pictură. Profesor la Liceul de Artă „Carmen Sylva”, artist, Camelia Profirescu  este unul dintre cei mai sensibili pictori autohtoni.

Vernisajul ce a avut loc săptămâna trecută, în incinta muzeului, a adunat mulţi iubitori ai frumosului, lucrările artistei Camelia Profirescu având o expresivitate aparte.
„Este o mare bucurie și fericire pentru mine, expun pentru prima dată la Casa Memorială… Este emoționant pentru un pictor să ajungă să expună aici, este foarte intim și plăcut, gazdele sunt primitoare și oamenii deosebiți…, de altfel Dan Rădulescu este colegul meu la Liceul de Artă… Am venit aici cu 20 de lucrări, în general peisaje și câteva flori, peisaje făcute în timpul unor excursii în țară și străinătate. În general sunt o peisagistă și ador să fac schițe în acuarelă și apoi să le transpun în ulei, sau în altă tehnică”, a declarat artista expozantă Camelia Profirescu.

Tradiția vernisajelor
Expoziţia este una plăcută, cu peisaje ce au o cromatică vie. Natura este, se pare, cea mai bună sursă de inspiraţie şi cel mai bun loc în care ne regăsim fiecare dintre noi.
„Muzeul își continuă tradiția de a se implica în viața culturală a orașului Câmpina prin organizarea unei noi expoziții de pictură, o expoziție a doamnei Camelia Profirescu, cu o cromatică mediteraneană, caldă primitoare”, a spus muzeograful Dan Rădulescu.
Cei care au fost prezenţi la vernisaj au fost foarte încântaţi de picturile expuse şi tuturor li s-a transmis o stare de bine.
Timp de o lună, cei interesaţi sunt invitaţi la Muzeul „Nicolae Grigorescu” din Câmpina să vadă, şi să achiziţioneze chiar, lucrări ale Cameliei Profirescu. Ca orice artist, se va despărţi cu greu de picturile în care a pus atât de mult suflet, dar se bucură că acestea vor trăi în casele oamenilor.Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co