Turism

Festivalul “Sinaia Forever” în cifre

La câteva zile de la finalul celei mai reuşite ediţii a festivalului “Sinaia Forever”, organizatorii au dat publicităţii cele mai importante cifre care au caracterizat manifestarea.

Tema “100 de ani de Casino” a fost una destul de generoasă pentru această ediţie cu numărul 19 şi a oferit localnicilor şi turiştilor manifestări cât mai diverse, de la concerte în aer liber, la seri de proiecţii de film în sală, de la târgul tradiţiilor populare până la petreceri night life în aer liber cu diversi DJ-ei sau de la vernisaje de pictură până la studiouri de film sau fotografii retro amenajate pe stradă.
Trăgând linie, organizatorii au constatat că cea mai mare cifra a festivalului a fost cea a participanţilor: nu mai puţin de 50.000 de persoane în cele trei zile de manifestări!
Raport în detaliu
Pentru organizarea perfectă a acestei ediţii, a fost nevoie de nu mai puţin de 170 de voluntari, iar agenţiile de turism şi hotelierii din Sinaia au asigurat 117 camere invitaţilor care au contribuit la buna desfăşurare şi calitatea festivalului.
De asemenea, au fost oferite 610 mese delegaţiilor oficiale, artiştilor, echipei tehnice, presei, asociaţiilor sau ONG-urilor.  Nu trebuiesc uitaţi cei 100 de ingeri care au însoţit vizitatorii pe străzi şi nici cele 109 decoruri uriaşe reprezentând cărţi de joc, zaruri, aripi, ruleta, tabla de darts, popice, porţi, bănci sau litere. Au mai existat 20 de meşteri populari autentici de la Muzeul Naţional al Satului şi 92 de standuri de meşteşugari plus 36 de standuri cu produse tradiţionale româneşti. Iar pentru securitatea tuturor, pe străzile staţiunii au patrulat, în cele trei zile de festival, 85 de jandarmi, 35 de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi 18 agenţi de pază.
Acestea reprezintă numai o parte din cifrele care au asigurat succesul celei de-a 19-a ediţii a festivalului “Sinaia Forever”, însa sunt deopotrivă şi cele care îi obligă pe organizatori ca ediţia viitoare, cea de-a 20-a, să aibă cel puţin acelaşi success, dacă nu unul chiar mai mare! Adrian BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co