Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Festivalul Green Planet Blues

festival-film-eco-la-sinaia-1Sinaia a găzduit, la Centrul Internaţional de Conferinţe, singurul festival eco din România dedicat mediului. Timp de patru zile, în staţiune au rulat 14 documentare şi 20 de filme.

Deschiderea mega-evenimentului a fost făcută de proiecţia „Missing Lynx” de Raul Garcia, preselectat în acest an, pentru cel mai bun film de animaţie, la Premiile Oscar. Green Planet Blues s-a bucurat, şi la această ediţie, de un public numeros format din regizori, producători, critici de film, autorităţi locale şi liceeni. Prin acţiunile inteprinse, organizatorii, respectiv Asociaţia Aristoteles Workshop şi Primăria Sinaia, i-au sensibilizat pe cei prezenţi. În timpul manifestărilor, s-au ţinut dezbateri despre problemele de mediu şi au fost expuse fotografii realizate din elicopter pentru a oferi vizitatorilor o perspectivă aparte asupra lumii.
Cinematograf solar
Festivalul eco a venit şi cu o noutate în acest an, un cinematograf solar care nu afectează mediul înconjurător. Astfel, timp de trei seri, „dubiţa solară” a poposit în centrul oraşului, iar turiştii şi localnicii au vizionat proiecţii inedite despre rezolvarea problemelor cu care se confruntă mediul, realizate de tineri talentaţi. „Faptul că festivalul s-a ţinut la Sinaia este un lucru deosebit, deoarece de-a lungul timpului ne-am implicat în foarte multe proiecte de protejare a mediului. Ca o noutate, vom realiza un centru de colectare gratuită a echipamentelor electrice, electronice şi electrocasnice. Vreau să reamintesc faptul că am promovat realizarea unor transporturi ecologice din staţiune pe munte, iar lumea a înţeles importanţa lor. Voi susţine permanent evenimentele eco, pentru că Sinaia este un oraş care pune mare accent pe problemele mediului”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea. Festivalul s-a încheiat cu proiecţia unui studiu de caz realizat de canadianul Andrew Nisker, intitulat „Garbage!The Revolution starts at home”, în care s-a vorbit despre deşeurile produse zi de zi în casele noastre, iar specialişti în materiale de arhitectură ecologică au luat în calcul posibilitatea ca în România să fie implementat un nou concept eco în domeniul construcţiilor.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co