Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Feriţi-vă copiii de răceală!

De la o zi la alta, temperaturile se schimbă brusc şi diferenţele dintre zi şi noapte sau cele de la o zi la cealaltă înseamnă un pericol pentru sănătatea noastră, dar mai ales a copiilor. Specifice sezonului sunt, în principal, afecţiunile respiratorii cu intensitate mai mică sau mai mare în funcţie de rezistenţa celor mici sau de puterea germenului contactat.
„Prima măsură care ar trebui adoptată în aceste condiţii este menţinerea copilului la o temperatură rezonabilă şi constantă. O situaţia în care în domiciliu temperatura este foarte înaltă, iar copilul iese afară, în răcoare, dimineaţa, este nefavorabilă din acest punct de vedere şi copilul scos la o temperatură cu 6 sau 7 grade mai scăzută decât cea din interiorul locuinţei riscă să se îmbolnăvească cu mult mai mare uşurinţă.
E bine să menţinem în casă o temperatură de 19 – 20 de grade, temperatură care asigură o respiraţie optimă, nu avantajează multiplicarea germenilor respiratori şi care permite copilului să nu sufere când iese afară”, a spus medicul primar pediatru Minerva Stanciu. Trebuie să ţinem cont şi de mediul în care se află micuţii.
Odată cu începerea anului şcolar, riscul de îmbolnăvire este ceva mai mare.
Într-o colectivitate cu oxigen insuficient şi o aerisire incorectă există posibilităţi mai multe de transmitere a unor afecţiuni pe cale aeriană.
„Cele mai importante măsuri sunt măsurile de spălare a mâinilor.
Aparent fără legătură, spălarea este mijlocul cel mai eficient de a preveni afecţiunile respiratorii pentru că orice copil strănută, de regulă, în mână.
Picăturile din căile respiratorii ajung pe mâini şi de aici ele se pot răspândi pe suprafeţele din clasă, pe obiecte transmise de la unul la altul.
Ei trebuie să facă o spălare eficientă: de trei ori câte zece mişcări de frecare pe care copilul le face cu săpun şi cu apă, nu neapărat caldă.
Apa rece este la fel de eficientă”, a mai spus dr. Minerva Stanciu.
Pentru sănătatea copiilor trebuie să luăm în calcul şi vaccinarea ca mod de prevenţie pentru afecţiunile mai puternice, aşa cum este gripa. Anotimpul rece nu trebuie să ne ia prin surprindere din punct de vedere medical şi nici să afecteze în vreun fel starea de sănătate.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co