Sanatate

Centru de excelenţă la Spitalul Voila

Spitalul de Psihiatrie Voila este cunoscut în întreaga ţară pentru tratarea eficientă a persoanelor care au probleme psihice. Amplasarea sa într-o zonă liniştită, fără intersecţie cu alte unităţi spitaliceşti, face posibilă dezvoltarea unui Centru de Excelenţă.

Este vorba despre crearea unui centru de cercetare care să strângă aici medici din întreaga ţară. „Vor veni fonduri europene foarte mari, spitalul va fi renovat în întregime şi activitatea va fi ridicată la nivelul unei instituţii de învăţământ. Beneficiul pentru administraţia locală este că vom economisi bani din bugetul local. Deocamdată,  Consiliul Local a acordat 100.000 de lei pentru toate studiile care trebuie executate pentru a înfiinţa centrul de excelenţă. Dacă vom reuşi, Spitalul de Psihiatrie Voila va fi primul în ţară, atât ca modernizare, dar şi superior din punct de vedere al centrului de învăţământ”, a spus primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.
De maximă importanţă
Proiectul înseamnă foarte mult pentru Câmpina, mai ales prin prisma centrului de cercetare în medicină. „Municipiul va avea o facultate care va pregăti medici specialişti în psihiatrie şi, bineînţeles, vom putea atrage fonduri de dezvoltare a infrastructurii: vom avea ateliere unde să lucreze bolnavii, folosind terapia alternativă. La Spitalul Voila se vor dezvolta serviciile conexe, astfel încât bolnavii vor beneficia de o mică comuniune, în care se vor trata dar în acelaşi timp vor fi alături de familie. Persoanele grav bolnave trebuie să beneficieze, de asemenea, de condiţii deosebite de supraveghere şi condiţii de reinserţie şi includere în diferite activităţi. Centrul de excelenţă va atrage programe de pregătire profesională continuă şi fonduri structurale pentru ştiinţă şi tehnologie. Voila va fi locul unde se va da deşteptarea în psihiatria din România”, a declarat directorul Spitalului de Psihiatrie Voila, dr. Gabriel Ţintărescu.
Studiile în domeniul psihiatriei contopite cu tratarea bolnavilor la cel mai înalt nivel vor aduce Spitalul Voila şi municipiul Câmpina pe primul loc în ţară. Proiectele de cercetare sunt printre principalele puncte forte ale Centrului de Excelenţă, unde vor exista ghiduri de terapie şi practică în psihiatrie. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co