Sport

FC Bihor, Voinţa şi Petrolul, pe podium!

►ALRO Slatina şi CS Mioveni stau la pândă.
►FC Bihor Oradea a învins la Iaşi cu 2-0, redevenind lider. Petrolul şi Voinţa Sibiu se află pe locurile 2-3, la egalitate de puncte. ALRO Slatina a făcut scor cu Mureşul Deva(5-1) şi echipa lui Corneliu Papură intră în lupta pentru promovare.
►Cataramă aduce victoria în Trivale a ploieştenilor.
►FC Argeş – Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0)

Stadionul ”Nicolae Dobrin” din Piteşti. Autorul golului: Cataramă (min. 61)
FC Argeş: Bolboaşă – Voicu (min. 82 Zaharia), Negoiţă, Avramescu, Briceag, Popa, Cârstoiu (cpt), Răuţă (min.65 Ivănică), Boboacă (min.78 Vintilă), M. Ion, Cârstea. Antrenor: Eftimie Iordan.
Petrolul: Zimmermann – Cârjă, Ljubinkovic (cpt), Plecanciuc, Pompiliu Stoica, Benga (min. 84 Barbu), Duru, Florentin Dumitru, Opriţa, C. Stoica (min .46 Cataramă), Buhăescu (min. 69 Cr. Vlad). Manager general: Valeriu Răchită
Petrolul a câştigat cu 1-0 pe terenul lui FC Argeş Piteşti, consolidându-şi, astfel, poziţia în lupta pentru promovarea în primul eşalon. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de către Victoraş Cataramă, în minutul 61.
Ploieştenii au mers la Piteşti decişi să facă uitată ultima deplasare, cea de la Alba Iulia, iar debutul meciului i-a găsit mult mai prezenţi în jumătatea adversă. Cu Buhăescu titular în premieră, “lupii galbeni” au încercat să mute jocul cât mai aproape de poarta piteşteană, dar, lipsa de concentrare în faza de finalizare a întârziat deschiderea scorului şi primul mitan s-a încheiat nedecis.
În replică, argeşenii au preferat să facă un joc de aşteptare, iar Cârstea (9 – şut de la 10 metri, lateral dreapta, respins de Zimmermann) şi Popa (40 – şut de la 14 metri, peste transversală) au dat emoţii, nereuşind să speculeze două erori defensive ale “galben-albaştrilor”.
Partea a doua a început într-un ritm extrem de alert, cu multe ocazii şi de o parte şi de cealaltă. “Galben-albaştrii” au mutat primii, prin nou-introdusul Cataramă (min.50 – şut în diagonală, de la 8 metri, pe lângă poartă), apoi gazdele au replicat la oportunitatea mare a lui Popa (min.54), blocat excelent de către Zimmermann. Un minut mai târziu, Benga, singur la patru metri, a trimis, cu capul, peste transversală, iar Opriţa (min.60) l-a întins pe portarul Argeşului cu un şut înşelător, la colţul lung.
Până la urmă, superioritatea trupei lui Răchită şi-a făcut efectul şi pe tabela de marcaj, Cataramă (min.61) fructificând cu o lovitură de cap o centrare venită de la Florentin Dumitru. A fost golul de care Petrolul avea nevoie pentru a pleca neînvinsă din Trivale, formaţia ploieşteană ştiind, până la final, cum să-şi conserve avantajul şi să nu le dea adversarilor prea multe şanse să fie periculoşi.
Petrolul câştigă, astfel, trei puncte importante în deplasare şi rămâne pe loc promovabil, aşteptând cu un moral mult mai bun partida din etapa următoare, atunci când, duminica viitoare, la Strejnic, va veni ALRO Slatina.
“A fost un meci frumos, cu multe ocazii de gol. Am întâlnit o echipă tânără, ambiţioasă, cu jucători de perspectivă şi sunt convins, de altfel, că 3-4 dintre fotbaliştii Argeşului vor ajunge să evolueze la echipe importante din ţară şi nu numai. Ne-am dorit cele trei puncte, am pregătit meciul pentru a nu avea prea multe probleme în fază de apărare. La pauză am riscat puţin şi, în cele din urmă, am obţinut o victorie importantă, care ne menţine în grafic. Suntem pe loc promovabil şi ne dorim să rămânem acolo până la finalul campionatului” a declarat tehnicianul Valeriu Răchită. Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co