Cultura

Evenimente culturale

Festivalul Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu”

La Ploieşti, are loc cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu”, organizat de către Primăria Ploieşti, în parteneriat cu o serie de instituţii de cultură din oraş şi din judeţ. Evenimentul derulat în perioada 25–31martie, constituie o manifestare de anvergură cu caracter literar-artistic, la care participă academicieni şi scriitori de renume atât din ţară, cât şi din străinătate. Festivalul a fost deschis vineri, cu expoziţia de pictură „Nichita Stănescu”, organizată de Casa de Cultură „I. L. Caragiale” Ploieşti şi Liceul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti.
Între alte activităţi, în weekend, Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” a găzduit Concursul naţional „Lecţii cu Nichita”. Ultima zi a festivalului va fi dedicată evocărilor şi alocuţiunilor, moment organizat în parcul din centrul oraşului, care poartă numele marelui poet şi, premierii laureaţilor festivalului, manifestare ce va avea loc la Teatrul „Toma Caragiu”. M. B.

„Cartea regală de bucate”

Ploieştiul s-a bucurat, în ultima perioadă, de vizita a două personaje de viţă nobilă. Dacă, în urmă cu două săptămâni, Principele Radu al României şi-a lansat o carte, săptămâna trecută soţia sa, Principesa Margareta, i-a urmat exemplul. Aceasta nu a scris despre istorie şi politică, precum soţul său, ci despre arta culinară la… palat. „Cartea regală de bucate” a fost prezentată într-un centru comercial din oraş şi, fie că toată lumea dorea să o vadă pe principesă, fie că interesul pentru mâncarea servită la curţile regale ale Europei este mare, evenimentul a reuşit să adune multe persoane de toate vârstele.
Principesa a povestit că ideea de a lansa o carte a venit de la prietenii săi. Avea deja multe reţete de la bunica sa, la care s-au adăugat şi altele de la prieteni sau rude. Aşa că, acum, s-au adunat în carte peste 60, unele foarte uşor de realizat, iar altele mai grele. Niciuna însă, nu este românească.
Cunoscătorii au spus că lucrarea este mai mult decât o simplă carte de bucate şi oamenii au stat la rând ca să cumpere cartea, dar mai ales ca să primească autografe de la autoare, care i-a vrăjit pe toţi cu graţia sa, dar mai ales cu modul deschis de a discuta despre mâncare şi despre familia regală. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co