Cultura

Staţiunea Buşteni abundă în evenimente culturale

Explozie de culori, forme care duc cu gândul la evoluţie, armonie şi echilibru. Toate aceste elemente se regăsesc la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, în impresionantele lucrări semnate de Elisabeta Stănciulescu.

Artista a expus în staţiunea Buşteni 25 de picturi, care aduc primăvara în sufletul tuturor celor care trec pragul expoziţiei. Lucrările, realizate pe pânză, în ulei şi acrilic, pot fi admirate sau achiziţionate până la finalul lunii aprilie, iar preţul lor fiind cuprins între 250 de lei şi 1800 de lei. „Expoziţia aparţinând artistei Elisabeta Stănciulescu este foarte interesantă şi a fost vernisată de curând în Buşteni, după ce fusese găzduită iniţial de Casa Municipală de Cultură din Câmpina. Tablourile sunt foarte frumos lucrate, au o cromatică deosebită şi ne aduc în suflet sentimentul primăverii, al dorinţei de viaţă şi de bucurie”, a precizat directorul Centrului Cultural „Aurel Stroe”, Constantin Spurcaciu. Expoziţia nu este singurul eveniment cultural găzduit de staţiunea Buşteni. La sfârşitul săptămânii, numeroşi localnici, dar şi turişti, au participat la o lansare de carte a unui poet din staţiune, după care toată lumea a ascultat recitalul de percuţie din cadrul stagiunii muzicale „George Enescu”. „Volumul lansat la Centrul Cultural este intitulat „Vecernia” şi aparţine lui Eugen Serea, un tânăr şi talentat poet din Buşteni. Cartea a fost primită cu mare interes de public şi ne bucurăm când la instituţia noastră vin să se afirme şi poeţi din staţiune. Şi recitalul de percuţie, susţinut de Doru Roman, a avut un real succes, sala fiind plină până la refuz. Artistul este o veche cunoştinţă de-a noastră şi mereu este primit cu braţele deschise de public”, a mai adăugat Constantin Spurcaciu.
Pentru următoarele săptămâni, conducerea instituţiei de cultură a pregătit mai multe spectacole destinate atât copiilor, cât şi adulţilor. Din calendarul evenimentelor nu lipsesc nici concertele şi recitalurile susţinute de artişti români şi străini. Adelina ANEI

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co