Actualitate

Elevii ECO din Ploieşti au fost premiaţi

EVENIMENT   I   Emilian Stoenică    redactie@infomediu.eu

LA PLOIEŞTI, PESTE 100 DE ELEVI DIN ŞCOLILE PARTICIPANTE LA PROIECTUL ECOATITUDINE AU LUAT PARTE LA ORA DE ECOLOGIE ÎN SALA DE 200 DE LOCURI A CONSILIULUI JUDEŢEAN PRAHOVA.

La evenimentul desfăşurat în 11 martie, copiii au putut afla cum să colecteze selectiv deşeurile pentru a putea fi reciclate, au vizionat filmuleţe educative despre protecţia mediului, au aflat cum pot fi refolosite hârtia, PET-urile şi sticla, de ce este important ca deşeurile electrice (DEEE) să fie reciclate, şi au participat activ la discuţii pe tema protecţiei mediului. Elevii care au răspuns corect la întrebările organizatorilor au fost premiaţi şi cu toţii s-au bucurat de informaţiile dobândite, şi de faptul că vor putea participa la concursuri de desene şi postere, în urma cărora vor putea câştiga noi premii.

O bucurie mare pentru copiii înscrişi în proiect a fost faptul că au putut asista şi la plantarea unui copăcel, în curtea fiecărei şcoli participante. „Proiectul Ecoatitudine a început în anul 2010 şi are o durată de zece ani, până în 2020. Anul acesta sperăm să ajungem la un numar de 50.000 de copii la nivel naţional pe care să îi atragem în acest proiect, dar nu numai copii vrem să atragem ci, şi pe părinţii şi bunicii lor. De asemenea, venim cu o noutate, plantarea unui copăcel în curtea fiecărei şcoli participante la proiect. Plantând un copac vei respira un aer mai curat”, a declarat Stere Creţu, iniţiatorul proiectului Ecoatitudine.

La Ora de ecologie din Ploieşti a fost prezent şi domnul Mihail Fâcă, Preşedintele Agenţiei Naţionale Pentru Protecţia Mediului, un susţinător al proiectului Ecoatitudine care a declarat: „După opinia mea, pentru generaţia mea este mult prea târziu să mai fim educaţi în spiritul acesta, drept urmare contez enorm pe cei mici, pe tânăra generaţie să îşi clădească o lume curată din toate punctele de vedere. O să revin la o pasiune din 2009, şi anume să intrăm într-un dialog cu Ministerul Educaţiei în aşa fel încât această ecologie să devină materie obligatorie. Părerea noastă este că este la fel de importantă ca fizica, matematica sau limba română”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co