Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Mefin Sinaia nu se mai închide!

mefin-sinaia

Joi, cei peste 500 de salariaţi au primit din partea conducerii MEFIN Sinaia o înştiinţare prin care au fost anunţaţi de revocarea concedierii colective.
Astfel, s-a revenit la situaţia anterioară, iar oamenii îşi vor continua activitatea pe aceleaşi posturi şi funcţii, rămânând în vigoare contractele de muncă existente. Liderii de sindicat spun că angajaţii au trecut printr-o perioadă foarte grea. Mulţi dintre ei s-au pensionat anticipat, iar alţii au avut sănătatea pusă în pericol din cauza stresului. Toată lumea speră că lucrurile se vor îmbunătăţi la fabrica Mefin Sinaia.
   
Gheorghe Tudor, lider de sindicat: „Am primit această înştiinţare oficială şi este o luptă mică într-un război mare. Urmează să finalizăm contractul colectiv de muncă şi, probabil, apoi vom sta mai liniştiţi. Oamenii au fost stresaţi. Avem nenumărate cazuri de îmbolnăviri, persoane care au fost nevoite să se pensioneze cu traume psihice şi cu boli ale inimii. Sănătatea le-a fost pusă în pericol din cauza stresului. Ei au fost presaţi fără nici un temei. Decizia luată de conducere a fost înţeleaptă, deoarece se aflau într-o mare dificultate din punct de vedere legal.”

Chiar dacă, momentan, apele s-au liniştit la fabrica de mecanică fină din Sinaia, angajaţii continuă procesele cu cei de la conducerea Mefin.
Gigel Solomon, lider de sindicat: „Este o victorie pe care salariaţii au câştigat-o. Sperăm să nu găsească altă metodă pentru a scăpa de angajaţi. Noi, oricum, o să-i dăm în judecată pentru a cere despăgubiri morale. Nu pot să-şi bată joc de vieţile oamenilor. I-au adus într-o stare de disperare şi agonie.”

Anularea concedierilor a venit după ce oamenii au ieşit în stradă. În urmă cu câteva săptămâni, muncitorii au protestat în centrul staţiunii şi au cerut ajutor din partea autorităţilor competente. Alături de ei au fost şi reprezentanţii administraţiei locale, care le-au promis că îi sprijină. Iată că acţiunea salariaţilor nu a rămas fără ecou şi acum îşi vor păstra locurile de muncă.
Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co