Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Echipamentul adecvat asigură confortul

sfaturi-echipament-de-iarna-2Pasionaţii sporturilor de iarnă pot practica schiul sau snowboard-ul cu uşurinţă dacă îşi aleg un echipament adecvat.

Specialiştii le recomandă celor care ajung pe pârtie respectarea mai multor reguli esenţiale. Un schior trebuie să se simtă confortabil pe pârtie, iar echipamentul pe care şi-l alege are un rol important. Tehnicile nu se pot învăţa corect, fără schiuri potrivite şi clăpari confortabili. În primul rând, alegerea echipamentului se face în funcţie de experienţă. „Primul criteriu este legat de nivelul de cunoştinţe, al doilea de talie, iar al treilea de experiență. În funcţie de aceste lucruri, cel care se ocupă de închirierea echipamentului poate să facă anumite recomandări. La schiurile moderne se ţine cont de raza de viraj pe care o poţi executa, pentru slalom special sau slalom uriaş”, a precizat directorul unui centru de închirieri de pe Valea Prahovei, Ion Bogdan.
Schiurile parabolice sau carv sunt foarte răspândite. Late la extremităţi şi mai fine la nivelul fixării, acestea oferă siguranţă şi stabilitate pe pârtii. Sunt uşor de manevrat şi pot fi folosite atât de începători, cât şi de profesionişti. În alegerea clăparului potrivit cele mai importante aspecte sunt: mărimea potrivită, duritatea clăparului, siguranţa poziţiei piciorului şi izolarea termică cât mai bună. „În general, pentru cei care practică la nivel de începător sau mediu, sunt recomandaţi clăparii mai comozi pe care să-i suporte mai uşor. Pentru cei avansaţi, sunt recomandaţi cei care au un grad ridicat de rigiditate pentru a le asigura precizie în conducerea virajelor şi efectuarea lor”, a adăugat Ion Bogdan. Cei care practică snowboard-ul sunt sfătuiţi să aleagă plăcile carve, deoarece curbura ajută realizarea uşoară a virajelor. Bocancii sunt şi ei importanţi, deoarece trebuie să asigure confort şi flexibilitate. Închirierea echipamentului complet pentru adulţi costă 40 de lei, iar pentru copii 35 de lei. Specialiştii de la centre vă ajută să vă găsiţi schiurile, clăparii şi beţele adecvate. Nu porniţi către pârtii fără o îmbrăcăminte adecvată, cască, mănuşi şi ochelari de soare.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co