Eveniment

„După dealuri”, la Câmpina

Filmul „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, a avut o avanpremieră specială în Câmpina, săptămâna trecută.

Municipiul a găzduit cea mai mare parte a filmărilor, iarna trecută, şi cei implicaţi în acest proiect de succes s-au întors la Câmpina, la Casa de Cultură „Geo Bogza”, pentru a le mulţumi celor care i-au primit în mijlocul lor şi le-au dat tot sprijinul. “Am avut un sentiment foarte plăcut, devenind câmpinean pentru două luni şi mai bine”, le-a spus regizorul Cristian Mungiu celor prezenţi, când a fost invitat să ia cuvântul. Alături de el au fost prezenţi actori şi membri ai echipei care au realizat filmul.

Locuri speciale
Pe dealul Muscel din Câmpina a fost construită o mănăstire folosită ca decor pentru turnarea celor mai multe secvenţe. Altele au fost filmate în diferite locuri din oraş. „Mi-a părut bine că am putut să filmez în alt loc decât Bucureştiul, să identific nişte locaţii proaspete… A fost un film complicat şi am căutat foarte mult locul ideal şi l-am găsit aici. Am identificat în oraşul dumneavoastră multe locuri deosebite, pe care le-am pus în film”, a spus regizorul Cristian Mungiu.
Prin proiecţia făcută, cei prezenţi au putut pătrunde, timp de două ore şi jumătate, în universul creat de regizor. Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire.
Alina (Cristina Flutur) se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa (Cosmina Stratan), prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.
Cinematograf la Câmpina?
Proiecţia specială făcută săptămâna trecută poate deschide calea redeschiderii cinematografului, la Câmpina. „Remarc şi apreciez propunerea domnului Mungiu de a deschide un cinematograf şi dacă există această preocupare în Câmpina cred că există această posibilitate, dacă dumneavoastră doriţi”, le-a spus primarul Horia Tiseanu celor prezenţi.
Pelicula „După dealuri”, inspirată de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran, a fost distinsă anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes cu premiul pentru cel mai bun scenariu şi un dublu premiu de interpretare pentru actriţele din rolurile principale, Cosmina Stratan şi Cristina Fluture. El va reprezenta România la premiile Oscar, la secţiunea „Cel mai bun film străin”. Totodată, îşi continuă traseul prin marile festivaluri ale lumii, la Toronto, New York, Londra, Buenos Aires, Los Angeles şi multe altele, urmând să fie distribuit în următoarele luni în cinematografe din peste 30 de ţări.
Trailerul oficial al filmului poate fi vizionat la acest link:
http://www.youtube.com/watch?v=npOe0gzdBfQ. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co