Eveniment

Cros şi show aviatic la munte

“Crosul Cardiologilor” a adunat un număr surprinzător de mare de sportivi amatori care s-au întrecut pe străzile staţiunii Sinaia.

Indiferent de vârstă, peste 100 de turişti, localnici sau doctori cardiologi au luat startul, la finele săptămânii trecute, într-o cursă inedită care a avut ca scop promovarea activităţii fizice şi a unui stil de viaţă sănătos ca mijloace de prevenţie a bolilor cardiovasculare. Traseul care a măsurat aproximativ opt kilometri a fost parcurs, însă, şi de doi medici pentru care vârsta nu a contat în faţa celor mult mai tineri.
“E plăcut, e frumos, e aer curat, tinereţe, optimism, sănătate pe gratis… Îndemn pe toată lumea să-şi facă mişcarea de zi cu zi pentru că face foarte bine, optimismul nu dispare, îmbătrânim frumos şi este foarte bine.
Femeile sunt mai puţin reprezentate, darn u m-am lăsat şi-am spus că pe femei vreau să le pun în faţă, mai ales pe cele care se ocupă numai de cratiţă. Să mai vină şi la mişcare…”, a declarat dr. Minodora Bogdan.
“Te trage tinereţea, te simţi bine, îţi dă élan. Am 73 de ani, sunt cardiolog…
Am făcut peste 1.400 de nopţi de gardă la Spitalul Floreasca, lucrez şi acum şi cred că sportul te menţine în formă fizică şi nu doar fizică.
Pentru inimă, e dovedit că este benefică mişcarea, e superioară medicaţiei în cardiopatia ischemică şi în multe…”, a declarat dr. Corneliu Zeana. “Este un cros pe care l-am organizat noi, Athletic Cardio Club. Suntem un club creat de medici pentru medici şi pentru cei care nu sunt medici şi ideea sa este de a promova mişcarea ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.
Am fost luaţi prin surprindere de numărul foarte mare de participanţi. Sunt cel puţin de trei ori mai mulţi decât ne-am aşteptat”, a spus dr. Tatu Chitoiu Gabriel, organizatorul evenimentului.

Premii şi spectacol
Cele şase premii, câte trei pe secţiuni, respectiv bărbaţi şi femei, au constat în vouchere de cumpărături dintr-un magazin sportive, în valoare de câte 300 de lei fiecare. Însă nu numai participanţii la cros au fost premiaţi.
Toţi cei prezenţi în staţiunea Sinaia au avut parte şi de un show aviatic susţinut de “Iacării Acrobaţi”, care pe mulţi i-a lasat cu gura căscată atât la propriu cât şi la figurat.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co